Polojasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Tweetujúce dievčatko stíchlo, nik nevie či je nažive
Zdielať na

Tweetujúce dievčatko stíchlo, nik nevie či je nažive

BRATISLAVA / Sedemročné dievčatko, ktorého krátke správy na sociálnej sieti Twitter sledovali desťatisíce ľudí vrátane autorky kníh o Harrym Potterovi, JK Rowlingovej, sa odmlčalo a nik nevie, či je ešte nažive. Aleppo, mesto z ktorého sa dievčatko ozývalo na internete, je totiž naďalej miestom tvrdých bojov medzi vojakmi vládnej armády a ukrývajúcimi sa rebelmi.

"Sme si istí, že nás čoskoro zajme armáda. Vidíme sa niekedy inokedy, milý svet. Zbohom". Toto bol posledný Tweet Bany Alabed z Aleppa, predtým, ako niekto zrušil jej účet na sociálnej sieti. Ten jej spravovala mama a pravidelne zverejňovala scénky zo života v dobývanom a bombardovanom meste.

Dievčatko, ktoré namiesto do školy chodilo do úkrytov pred padajúcimi bombami si od septembra získalo 137 tisíc nasledovateľov na Twitteri. Jednou z nich je aj autorka románoch o Harrym Potterovi JK Rowling, ktorá dievčatku prisľúbila zaslať svoje knihy.

Len pred niekoľkými dňami bolo zverejnené video, na ktorom malá Bana kráča medzi práve rozbombardovanými budovami. Dnes nikto nevie, či je ešte nažive.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy