Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri výbuchu v uhoľnej bani zahynulo najmenej 17 ľudí
Zdielať na

Pri výbuchu v uhoľnej bani zahynulo najmenej 17 ľudí

Zdroj: Reuters

PEKING / Pri výbuchu v uhoľnej bani na severe Číny zahynulo v sobotu 17 baníkov a ďalších desať uviazlo v podzemí. Informovali o tom čínske štátne médiá.

Po explózii zachránili štyroch baníkov z celkovo 31 ľudí, ktorí pracovali pod zemou, uviedla správa mesta Čch'-feng vo Vnútornom Mongolsku, kde sa baňa nachádza.

Oficiálna tlačová agentúra Sinchua informovala o 17 mŕtvych baníkoch s tým, že záchranári pátrajú po desiatich zvyšných banských pracovníkoch spoločnosti Baoma Mining Co. Ltd, píše agentúra Reuters.

Správy o novom výbuchu prišli len niekoľko hodín po tom, ako čínski banskí záchranári potvrdili smrť 21 baníkov, ktorí v utorok večer uviazli pod zemou po nehode v uhoľnej bani v meste Čchi-tchaj-che v provincii Chej-lung-ťiang na severovýchode krajiny.

Táto baňa fungovala bez povolenia a v súvislosti s tragédiou v nej zadržali štyri osoby. Čína je v súčasnosti celosvetovo najväčším producentom i spotrebiteľom uhlia. Tento rok oznámila, že plánuje uzavrieť vyše tisícku zastaraných baní. Zároveň však stavia stovky ďalších.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy