Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Psychologička: Ženy po interrupcii to budú mať ľahšie
Zdielať na

Psychologička: Ženy po interrupcii to budú mať ľahšie

VATIKÁN/BRATISLAVA / Ústretové gesto pápeža voči ženám, ktoré podstúpili interrupciu, im môže vrátiť stratenú dôstojnosť. Myslí si to psychologička, ktorá s takýmito ženami pracuje vo svojej poradni. Pápež František im pred pár dňami uľahčil cestu k rozhrešeniu.

Veriace ženy, ktoré podstúpili v minulosti interrupciu, to nemali ľahké. Jednak ju vylúčili z cirkvi  a ak chcela rozhrešenie, rozhodoval o nej samotný biskup. Nestačilo teda ísť na bežnú spoveď, kňaz musel jej prosbu tlmočiť svojmu nadriadenému. A žena sa až po čase vrátila pre výsledok. 

Kňaz má teraz možnosť udeliť rozhrešenie hneď pri prvej návšteve spovednice a zároveň aj udeliť rozhrešenie. Mnohým ženám to ušetrí nielen čas, ale predovšetkým stres z toho, že celú procedúru museli absolvovať dvakrát. Okrem iného sa totiž stávalo, že niektoré si zo strachu pre rozhrešenie napokon ani neprišli. 

Podľa psychologičky, ktorá sa venuje poradenstvu práve ženám po interrupcii sa nedá povedať, či následky ťažšie nesú veriace, alebo neveriace ženy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy