Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Američanka (27) chce pokoriť svetový rekord: Už navštívila 180 krajín
Zdielať na

Američanka (27) chce pokoriť svetový rekord: Už navštívila 180 krajín

Zdroj: instagram/expedition_196

WASHINGTON / Mladá Američanka Cassie De Pecol (27) má odvážny plán, chce pokoriť svetový rekord. Cassie by sa rada stala cestovateľkou, ktorá najrýchlejšie navštívi všetky krajiny sveta. Za 15 mesiacov už stihla 180 štátov a už jej chýba iba šestnásť...

Cassie De Pecol je odmala vášnivou cestovateľkou a v 25 rokoch si vytýčila odvážny cieľ. Dievča sa rozhodlo pokoriť svetový rekord a stať sa ženou, ktorá najrýchlejšie precestovala celý svet. Za 15 mesiacov stihla obdivuhodných 180 krajín a už jej zostáva len šestnásťkrát si odškrtnúť. Má na to zhruba mesiac a pol.

"Už od školy som mala túžbu precestovať všetky krajiny sveta, lákalo ma poznávať rôzne kultúry, prostredia a náboženstvá," vysvetlila Cassie. "Vždy som premýšľala nad tým, aké to je mimo Severnej Ameriky. Je Blízky východ skutočne taký, ako ho prezentujú v správach? A ako vyzerá Amazonka? "

Cestovanie po celom svete Cassie prišlo už odhadom v prepočte na 1,5 miliónov eur. S financovaním jej ale veľmi pomáhajú sponzori. Cassie tiež plánuje zo svojho dobrodružstva následne zostrihať dokument.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy