Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž sa zabarikádoval v reštaurácii v Nemecku, zasahovalo komando
Zdielať na

Muž sa zabarikádoval v reštaurácii v Nemecku, zasahovalo komando

Zdroj: DPA

SAARBRŰCKEN / Zranený muž sa zabarikádoval v reštaurácií v meste Saarbrücken ležiacom na západe Nemecka v spolkovej krajine Sársko. Oznámila to tamojšia polícia, citovala ju agentúra AP. Na mieste zasahovali nemecké špeciálne jednotky. Podľa svedkov, mal byť muž ozbrojený, táto informácia sa nakoniec nepotvrdila.

Muž sa v nedeľu dopoludnia zabarikádoval v reštaurácií Dubrovník v centre mesta Saarbrücken na juhozápade Nemecka. Polícia uzavrela centrum Saarbrückenu. Na miesto dorazili policajní vyjednávači a psychológovia, ktorí sa snažii s mužom komunikovať. 

Útočník, ktorý z balkánskej reštaurácie vyhnal všetok personál, bol podľa svedkov zakrvavený. Ako k zraneniam prišiel, nie je známe. Podľa svedkov, mal byť muž ozbrojený, táto informácia sa nakoniec nepotvrdila.

Policajti po márnom vyjednávaní na dom zaútočili. Keď členovia špeciálneho komanda vtrhli do objektu, našli na svoje prekvapenie spiaceho útočníka na zemi. Muža zadržali a poslali do nemocnice.

Podľa hovorcu miestnej polície Kurta Schwindlinga, nemá incident "politické" pozadie a nešlo o terorizmus. Ide skôr o osobný konflikt, píše na svojom webe nemecký denník Bild.

Hovorca polície Kurt Schwindling uviedol, že muž, ktorý je príbuzným majiteľa, vošiel do reštaurácie v nedeľu ráno a personálu, ktorý miesto upratoval, nariadil, aby okamžite odišiel. Identitu muža doposiaľ polícia nezverejnila, uviedla však, že pravdepodobne trpí psychickými problémami. 

Vzhľadom k nedávnu sériu teroristických útokov na juhu krajiny udalosť obyvateľov mesta vydesila. Muž žiadnych rukojemníkov nezadržal a nemal ani žiadne požiadavky a nikoho neohrozoval. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy