Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ministerstvo upozorňuje pred preplnenými cestami a kolónami v Chorvátsku
Zdielať na

Ministerstvo upozorňuje pred preplnenými cestami a kolónami v Chorvátsku

BRATISLAVA / Cestujúci do Chorvátska môžu od piatka do 7. augusta očakávať preplnené cesty aj väčšie niekoľkohodinové kolóny na mýtnych bránach a jednotlivých diaľničných úsekoch. Vyplýva to z informácie Zastupiteľského úradu SR v Záhrebe, ktorá je zverejnená na stránke rezortu diplomacie.

"Chorvátska spoločnosť a Údržba a výber mýta oznamujú, že pre bezpečnosť cestnej premávky môžu byť dočasne odstavené niektoré úseky diaľnic A1, A6 a most na ostrov Krk. Doprava bude smerovaná na alternatívne trasy, ak rýchlosť vetra bude nad povolenou hranicou," uvádza sa ďalej na stránke.

Alternatívy cesty

Medzi odstavené úseky patria diaľnica A1 v oblasti Sveti Rok tunel a Maslenica most, na A6 medzi obcami Delnica a Kikovice, na hlavnej ceste (DC8) medzi Bakrom a sv. Máriou Magdalénou (Tribanj), na štátnej ceste Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) ako aj most Pag.

Chorvátska spoločnosť HAC navrhuje alternatívne trasy cesty - Lučko diaľnica (DC1 / E59 / E71), ktorá smeruje od hraničného priechodu Macelj cez Záhreb, Karlovac, Slunj, Plitvické jazerá, Korenica, Gračac, Knin, Sinj až do Splitu po starej ceste, ktorá prechádza gorskokotarskou oblasťou(DC3) a ide stredom mesta Karlovac, Ucacha, Vrbovsko, Skrad, Horný Jelenje k mestu Rieka.

"Odporúčame občanom, aby sa riadili pokynmi polície. Informácie o aktuálnom stave na cestách môžu sledovať prostredníctvom mobilnej aplikácie HAK alebo prostredníctvom stránky www.hak.hr," dodal zastupiteľský úrad.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy