Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Duchovný sa oženil so 6-ročným dievčatkom. Jej rodičia vydaj popierajú
Zdielať na

Duchovný sa oženil so 6-ročným dievčatkom. Jej rodičia vydaj popierajú

GHOR / Iba šesťročné dievčatko sa stalo obeťou moslimského duchovného. On tvrdí, že sa s dieťaťom oženil. Dobrovoľne mu ho podľa jeho slov dali jeho vlastní rodičia pri duchovnom obrade. Tí to popierajú a tvrdia, že muž dieťa uniesol.

Šesťročná Sayed Bibi z Afganistanu. Duchovný tvrdí, že si ju zobral za ženu minulý mesiac a rodičia to odobrili.

"Dieťa mi dali ako dar, vzal som si ju a chcem ju vychovávať. Povedali, že si ju môžem zobrať, kedy chcem. Na obrade bolo asi 40 ľudí," hovorí mosimský duchovný Mohammad Karim.

O vydaji nevedeli

Rodičia dievčatka ale slová duchovného popierajú. "Hovorili sme s nimi a o dobrovoľnom vydaji nič nevedeli. Tvrdia, že dieťa im uniesli," ozrejmuje vyšetrovateľ Mohammad Zeman Azami.

Polícia už duchovného zatkla. Dieťa mu odobrala a muža obvinili z únosu a nelegálneho sobáša s maloletou. Dieťa dali najskôr skontrolovať lekárom.

"Nezávisle ju vyšetrovali dvaja lekári. Tvrdia, že nemá fyzické poranenia a neutrpela ani psychickú traumu," vysvetľuje lekárka Nashafarin Shibab.

Názor sociálnej pracovníčky

S tým ale sociálna pracovníčka nesúhlasí. "To dievča bolo svedkom niešoho strašného. Zľakne sa vždy, keď sa na toho muža pozrie. Musíme zistiť, čo sa mu vlastne stalo," hovorí sociálna kurátorka Masooma Anwar.

Vydaj je v krajine povolený až od 16 rokov. Nelegálne manželstvá sú ale stále veľmi rozšírené. Šesťročná Sayed stále nie je u rodičov, ale pod dozorom polície. A to dovtedy, kým nezistia, ako sa vlastne dievčatko k duchovnému naozaj dostalo.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy