Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slovenskí turisti dostali možnosť vybrať si inú destináciu, chcú opäť Turecko
Zdielať na

Slovenskí turisti dostali možnosť vybrať si inú destináciu, chcú opäť Turecko

BRATISLAVA / Niektorí Slováci zrušili dovolenku zo strachu pár hodín pred odletom. Podľa cestovných kancelárií na to ani nebol dôvod. Turistom vyšli v ústrety a tí, ktorí zájazd stornovali, napokon o svoje peniaze neprídu.

Telefonáty najbližšej rodine, delegátom cestoviek, na linku ministerstva zahraničných vecí. V sobotu ráno sa turisti pred odletom na dovolenku do Turecka pokúšali na letisku zistiť čo najviac informácií, aby sa mohli rozhodnúť, či ísť alebo neísť do krajiny, kde sa len pár hodín armáda pokúsila o prevrat. "My sme sa rozhodli, že asi nepôjdeme," povedali dovolenkári.

Zvolili Turecko

Do lietadla nakoniec nenastúpili všetci, ktorí si dovolenku v Turecku zaplatili. Odrieknuť dovolenku pár hodín pred odletom ale znamená 100-percentné storno. Obavy o bezpečnosť detí, napätie a neistota boli silnejšie ako strata akejkoľvek sumy peňazí. "Je to 8-dňový zájazd, takže 1 200 eur," hovorí turista.

Malej skupine turistov, ktorí ostali na letisku v Bratislave sa nakoniec cestovné kancelárie rozhodli vyjsť v ústrety. Každého klienta kontaktovali, aby im našli inú destináciu. Nakoniec sa však takmer všetci turisti rozhodli predsa len vycestovať na vysnívanú dovolenku do Turecka.

Zvýšený záujem

"Tí, ktorí odmietli Turecko, prejavili záujem vycestovať už v najbližšom možnom termíne," povedal riaditeľ predaja Hydrotour Tomáš Lazarov.

Obavy pominuli a Slováci sa cestovať na tureckú riviéru neboja. Cestovky dokonca evidujú zvýšený záujem o Turecko, v jednej z nich dnes zaregistrovali 30 celkom nových rezervácií.

Téme sa venovala redaktorka Klaudia Suchomel Guzová:

Zdielať na

Najčítanejšie správy