Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polícii dali tip za 280 miliónov eur, muži pašovali pol tony pervitínu
Zdielať na

Polícii dali tip za 280 miliónov eur, muži pašovali pol tony pervitínu

NOVÝ ZÉLAND / Opustená nenápadná loď sa stala sledovanejšou ako zaoceánsky parník. Dôvodom bolo pol tony pervitínu za 280 miliónov eur. Pre pašovanie skončili v putách traja muži.

Niekto zavolal na políciu, že na severnom pobreží Nového Zélandu je opustená loď. Na palube plavidla sa nachádzala najväčšia zhabaná zásielka narkotík v histórii krajiny. "Nález ohromil políciu aj občanov," povedal policajný veliteľ Russell LeProu.

Traja zadržaní

V policajnom sklade skončilo 280 miliónov eur v pol tone pervitínu. Nález viedol aj k zatýkaniu. V čase, keď špecialisti z protidrogového oddelenia prehľadávali loď a zbierali dôkazy, všimli si auto, ktoré sa najprv priblížilo k plavidlu a rýchlo zasa odišlo.

Dali pokyn motorizovaným hliadkam a v neďalekom golfovom klube zadržali dvoch mužov, ktorí by mali byť do prípadu zapletení. Následne strážnici zadržali tretieho muža. V jeho aute našli niekoľko drogových zásielok.

Organizovaná skupina

"Keby sa zadržaná zásielka dostala do ulíc, malo by to veľmi zlý dopad," myslí si LeProu. Pašeráci to mali podľa vyšetrovateľov dobre premyslené. Aby im na drogy neprišli, ponárali ich do mora v nepriepustných vreciach.

Protidrogové oddelenie v súvislosti so zásielkou hovorí o syndikáte, či organizovanej skupine, ktorá zrejme začala na ostrovoch pôsobiť. Naznačuje to aj veľkosť zásielky. Tá je totiž väčšia ako všetky zadržané kontrabandy pervitínu za ostatný rok.

Pozrite si reportáž redaktorky Adriany Mikundovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy