Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Austrálsky pár, ktorý stratil tri deti pádom lietadla na Ukrajine, má novú dcéru
Zdielať na

Austrálsky pár, ktorý stratil tri deti pádom lietadla na Ukrajine, má novú dcéru

SYDNEY / Novorodenec vniesol radosť do života austrálskym manželom, ktorí prišli o tri deti pred dvoma rokmi pri zostrelení malajzijského boeingu na východe Ukrajiny. Violet May Maslin sa narodila v utorok v Perthe na západe Austrálie.

Anthony Maslin a Marite Norris prišli predvlani o tri deti vo veku dvanásť, desať a osem rokov, ktoré pri návrate domov spolu so starým otcom - otcom Marite Norris - leteli z Amsterdamu do Kuala Lumpur tragickým letom MH17. Pád stroja na území ovládanom východoukrajinskými separatistami neprežil nikto z 298 ľudí na palube.

Narodenie dcéry považujú manželia za "ohromný dar". "Violetino narodenie je dôkazom našej viery, že láska je silnejšia než nenávisť... Stále musíme žiť s bolesťou, ale naše utrpenie zmierňuje Violet a vedomie, že všetky štyri deti sú navždy s nami," hovorí dvojica.

Malajzijský boeing v júli 2014 prelietal nad oblasťou bojov medzi separatistami a vládnymi vojskami na východe Ukrajiny, keď ho zostrelila raketa Buk ruskej výroby. Medzi 298 obeťami bolo aj 80 detí. Kyjev a Západ zo zostrelenia lietadla obviňujú separatistov podporovaných Ruskom. Moskva zodpovednosť za nešťastie odmieta a vinu pripisuje ukrajinskej armáde.

Svedok opísal momenty tragédie. Telá z neba padali ako handry, pozrite si archívnu reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy