Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Profesor riešil v lietadle rovnice, chceli ho vyviesť ako teroristu
Zdielať na

Profesor riešil v lietadle rovnice, chceli ho vyviesť ako teroristu

WASHINGTON / Do nečakaných problémov sa dostal profesor ekonómie z prestížnej americkej univerzity, ktorý v lietadle riešil zamotanú rovnicu. Jeho susedka mala podozrenie, že ide o teroristické výpočty. Požiadala personál, aby nič netušiaceho muža vyviedli.

Profesor univerzity v Pensylvánii Guido Menzio riešil v lietadle pred cestou z Philadephie na konferenciu do Kanady zložitú diferenciálnu rovnicu, ktorá bola súčasťou jeho pripravovanej prednášky. Vo chvíli, keď sa lietadlo pripravovalo na odlet na rollovacej dráhe, jeho susedka odovzdala letuške lístok. Po jeho prečítaní sa stroj začal vracať k budove terminálu.

Terorista

Profesor sa domnieval, že žene prišlo zle, ale vzápätí po tom, čo odišla z lietadla, si zamestnanec letiska vyžiadal práve jeho.

"Povedali mi, že sa tá žena bála, že som terorista, pretože som písal na papier divné veci," povedal Menzi. Ten ako Talian má navyše čierne brčkavé vlasy.

Vedec po krátkom vysvetľovaní zamestnancov letiska presvedčil, že nie je pre svoje okolie nebezpečný a mohol sa vrátiť na palubu. Keby ho ale žena konfrontovala priamo, mohli sa pasažieri vyhnúť nepríjemnému meškaniu, povedal agentúre AP.

Išla ďalším letom

So ženou sa už nestretol, pretože podľa spoločnosti American Airlines letela až nasledujúcim letom.

Americké médiá po minuloročnom teroristickom útoku v Kalifornii už zachytili niekoľko prípadov, keby obdobná podozrievavosť viedla k prerušeniu letu. Všetky podozrenia boli doposiaľ neopodstatnené.

Pred časom naštvaní pasažieri otvorili núdzové východy, dôvodom bolo meškanie letu:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy