Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pre fotografiu riskoval život. Od lietadla ho delili centimetre
Zdielať na

Pre fotografiu riskoval život. Od lietadla ho delili centimetre

SVÄTÝ BARTOLOMEJ / Pre atraktívny záber takmer riskoval život. Turista si chcel počas dovolenky nakrútiť pristávanie lietadla zblízka a stroj mu takmer narazil do hlavy. Prikrčil sa v poslednej chvíli a lietadlo sa oňho doslova iba šuchlo.

Ostrov Svätý Bartolomej v Karibiku má jedno z najnebezpečnejších letísk. Lietadlá klesajú nebezpečne nízko nad frekventovanou cestou a pristávacia dráha je krátka.

Zároveň je to však atrakcia pre turistov. Mekki sa rozhodol nasnímať si manéver naozaj z nebezpečnej vzdialenosti.

Prikrčenie zachránilo život

"Celý čas som mal fotoaparát pripravený. Bolo veľmi ťažké odhadnúť vzdialenosť, alebo výšku. Všetko sa zomlelo rýchlo, inštinktívne som sa prikrčil, čo mi zachránilo život,“ opisuje situáciu turista.

Jeho zábery sú však ničím oproti tomu, čo nasnímal jeho kamarát. Podarilo sa mu zachytiť ako sa Mathew druhýkrát narodil.

Poranený prst

"Neporušil som žiadne bezpečnostné pravidlá. Ľudia tu bežne zastavujú a snímajú si pristávajúce lietadlá. Chcel som lepšie zábery, nepredpokladal som však, že to bude takmer na doraz," hovorí Mekki.

Koleso lietadla mu totiž ľahko poranilo prst. V šoku zostal aj pilot lietadla, ktorý najskôr netušil, či je turista v poriadku. Našťastie sa mu však po tomto zážitku podarilo bez problémov pristáť.

Pozrite si celé video v reportáži Silvie Šimovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy