Zatiahnuté
21°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Psíka zahránili pred krutým osudom, mohol skončiť na mäso
Zdielať na

Psíka zahránili pred krutým osudom, mohol skončiť na mäso

SEVERNÁ KÓREA/USA / Mohol skončiť na smetisku, no v poslednej chvíli ho našli tí správni ľudia a pomohli mu. Psík, ktorý nemá nohy, sa napriek tomu má dobre a dokonca sa aj bez končatín naučil chodiť. A to len vďaka láske svojich pánov.

Dvojročného retrivera čakal hrozný osud. V Severnej Kórei ho chceli zabiť pre mäso, no paradoxne ho zachránili práve jeho choré nohy. Keďže mal infekciu, nemohli ho použiť ako potravu.

Mal skončiť zaživa pochovaný v čiernom vreci na odpadky. Práve tam ho našli ľudia, ktorí majú srdce a psíka zachránili.

Amputované nohy

Skontaktovali sa s Richardom, Američanom, ktorý ochránil už niekoľko psíkov od podobného osudu. Nechýbalo veľa a stal by sa príbeh tejto sučky jeho najsmutnejším. Jej nožičky sa už totiž nedali zachrániť a museli jej ich amputovať. "Stále sme však verili, že má šancu," povedal Richard Howel.

Majitelia jej dali meno Chichi a zahrnuli ju láskou a starostlivosťou akú doteraz nepoznala. A práve to statočnej bojovníčke pomohli znovu chodiť. Jej labky sa síce zmenili na ružové kyptíky, no napriek tomu sa dokáže zdvihnúť a prejsť pár krokov.

Vie sa prejsť

"Dokáže sa postaviť a celkom jednoducho prejsť po izbe,“ povedal Howel. Chichi si teraz spokojne žije v spoločnosti ďalších zachránených psov. Jej majiteľ takto zachraňuje psíkov nielen z lásky k nim, ale aj preto, aby upozornil celý svet na nekalosti, ktoré sa s nimi dejú.

Pozrite si reportáž o psíkovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy