Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Hillary Clinton je nespokojná s volebným štábom, chce ho zmeniť
Zdielať na

Hillary Clinton je nespokojná s volebným štábom, chce ho zmeniť

WASHINGTON / Hillary Clinton je nespokojná s prácou svojho volebného štábu a chce po primárkach v New Hamsphire zmeniť jeho zloženie a stratégiu.

Uchádzačka o demokratickú nomináciu do súboja o prezidentský úrad podľa predpokladov v utorkovom hlasovaní prehraje s protikandidátom Berniem Sandersom. Celoštátne nad ním ale v prieskumoch vedie.

Hillary Clinton svoju volebnú taktiku koordinuje s manželom Bilom, bývalým americkým prezidentom. S doterajším priebehom kampane sú podľa denníka Politico tak nespokojní, že chystajú zmeny.

Tesná výhra

Zdrvil ich hlavne výsledok nominačného súboja v Iowe, kde favorizovaná Clinton porazila svojho lavicovo orientovaného súpera Sandersa len veľmi tesne.

Clintonovci chceli pôvodne volebnú stratégiu upraviť až po primárkach v Južnej Karolíne a Nevade, ale doterajší priebeh ich presvedčil, že zasiahnuť je potrebné ihneď.

Noví ľudia

Politico s odvolaním na informované zdroje tvrdí, že skôr než vyhadzov niektorých osôb čaká volebný tím doplnenie o nových ľudí. Je potrebné rozšíriť prezieravejšie stratégie. "Zatiaľ žiadna panika, ale je nutné upraviť tieto problémy okamžite," citoval denník zdroj z volebného štábu.

Bývalá prvá dám pochybila v tom, že neurčila ústrednú osobu zodpovednú za hlavnú líniu volebnej kampane a pripustila prekrývanie právomoci a chaotické rozhodovanie. Výsledkom sú zmätené posolstvá voličom.

Súčasný prezident Barack Obama vo svojich dvoch vydarených kampaniach takú chybu neurobil. A výsledkom bola sústredene vedená kampaň vytváraná s vedomím krátkodobých a dlhodobých plánov, napísal Politico.

Pozrite si volebný klip Hillary Clinton:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy