Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Francúzska polícia pozná identitu zastreleného muža
Zdielať na

Francúzska polícia pozná identitu zastreleného muža

PARÍŽ / Francúzsky vyšetrovatelia zrejme vedia, kto zaútočil vo štvrtok predpoludním na parížsku policajnú stanicu v čase výročia teroristcickoho útoku na karikaturistov Charlie Hebdo. Zrejme ide o muža, ktorý prisahal vernosť vodcovi teroristickej organizácie Islamský štát. Už niekoľko hodín sa vo francúzskych médiám skloňuje meno Tariek Belkacem.

Muž, ktorý na prvé výročie teroristického útoku na parížsku redakciu Charlie Hebdo zaútočil mäsiarskych nožom na hliadku polície už má svoje meno.

Podľa francúzskej televíznej stanice BFMTV ide o imigranta z Tuniska - Tariek Belkacem. Jeho identitu údajne rozpoznal bratranec. Bulvár Bar Bes sa nachádza v chudobnej časti Paríža, ktorá ani náznakom nepripomína noblesné centrum tohto veľkomesta.

Pochybnosti o mŕtvom

Napriek tomu sa tu dá kúpiť všetko. V tejto chudobnej štvrti francúzskej metropoly žijú Somálčania, ľudia z Eritrey, či z Pobrežia Slonoviny. "Je to tu veľmi ťažké, ja nepracujem, ale denne zarobím 25 eur a z toho 2 eurá odložím pre svoju rodinu," hovorí imigrant žijúci vo štvrti Goutte d Or.

Policajná stanica v 18. obvode Paríža je viac ako 24 hodín strážená piolicajtmi. Podľa bývalého futbalistu, ktorý dlhé roky hral na Slovensku miestni pochybujú o doterajších informáciách o mužovi, ktorý zaútočil na stanicu. Domáci, ktorí boli pri mŕtvom mužovi prví o drôtoch, ktoré mu mali spod oblečenia trčať, nevideli.

Zatiaľ, čo policajní vyšetrovatelia v piatok pracovali na odhalení pozadia útoku, v uliciach francúzskej štvrte malá Afrika, pokojne bežal pouličný biznis.

V Paríži je redaktor Rasťo Striško:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy