Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Paríži zastrelili útočníka s nožom a falošnou bombou
Zdielať na

V Paríži zastrelili útočníka s nožom a falošnou bombou

PARÍŽ / Polícia na severe Paríža zastrelila muža ozbrojeného nožom, keď sa pokúsil preniknúť na policajnú stanicu. Na mieste je reportér televízie JOJ Rasťo Striško, ktorý od miestnych obyvateľov získal exkluzívne zábery z miesta incidentu. Polícia sa k prípadu zatiaľ nevyjadrila. Ulicu, v ktorej útočníka zastrelili, uzavrela.

Incident sa odohral v 18. parížskom obvode v štvrti Goutte-d'Or, ktorá patrí k oblastiam s najvyšším podielom prisťahovalcov vo francúzskej metropole.

Svedok citovaný agentúrou AFP vraj začul "dva až tri výstrely".

Alláhu Akbar

Rozhlasová stanica France Info uviedla, že útočník mal na sebe pás, na ktorom mohla byť upevnená výbušnina.

Túto možnosť pripustil hovorca francúzskeho ministerstva vnútra. Na mieste už je vraj tím pyrotechnikov. Zastrelený muž údajne pri pokuse vniknúť na stanicu vykrikoval "Alláhu Akbar" (Boh je veľký).

Vlajka Islamského štátu

Muž mal pri sebe podľa prokurátora list s vlajkou organizácie Islamský štát a ručne napísaný text v arabčine.

Okrem ulice, kde sa incident odohral, uzatvorila parížska polícia aj časť dvoch liniek metra aj niektoré školy v štvrti Goutte-d'Or. Mimo prevádzky je v súvislosti s incidentom tiež lanovka vedúca k turistom obľúbenej bazilike Sacré-Coeur v štvrti Montmartre, ktorá tiež leží v 18. parížskom obvode. Obyvatelia okolia miesta činu policajti vyzvali, aby zatvorili okná a nevychádzali na balkóny.

Parížski policajti podľa niektorých francúzskych médií zadržali ďalšieho muža. Zatiaľ nie je potvrdené, či útočník patril k niektorej z radikálnych teroristických skupín. "Je tu strach. Ale žijeme s tým," hovorí Fall, Senegálčan a bývalý futbalista, ktorý kedysi žil na Slovensku.

Výročie útoku

K incidentu došlo v deň prvého výročia teroristického útoku na redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo, pri ktorom zahynulo 12 ľudí. Počas nasledujúcich dvoch dní zahynulo pri atentátoch ďalších päť ľudí.

Televízii JOJ sa podarilo získať exkluzívne zábery nasnímané krátko po streľbe:

Pozrite si reportáž Rasťa Striška priamo z miesta streľby:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy