Polojasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Vrah uškrtil ženu (†30) a 13 rokov behal po slobode
Zdielať na

Vrah uškrtil ženu (†30) a 13 rokov behal po slobode

PRAHA / Po takmer trinástich rokoch kriminalisti objasnili vraždu mladej ženy. Páchateľa pomohli odhaliť testy DNA, ktoré boli urobené pri vyšetrovaní iného prípadu. Hrozí mu doživotný trest.

Necelých trinásť rokov bol údajný vrah na slobode, asi si myslel, že sa na jeho čin už nepríde. Bolo 29. marca roku 2003. Podľa kriminalistov vrah svoju obeť surovo uškrtil.

Mŕtve telo 30-ročnej tehotnej ženy, našli okoloidúci v kríkoch medzi obcami Hřebeč a Buštěhrad pri Kladensku. "Aj napriek veľmi intenzívnemu  vyšetrovaniu stredočeských kriminalistov sa nepodarilo páchateľa chytiť," tvrdí hovorkyňa spolície Štěpánka Zatloukalová. Častokrát náhoda, šťastie a aj malá informácia môžu prispieť k objasneniu činu. A to sa stalo.

Doživotie

Tento rok v októbri našli kriminalisti muža, u ktorého sa zhodovali
biologické stopy s tými, ktoré našli na tele mŕtvej ženy. "Porovnaním databáz DNA u osôb, ktoré sa dopustili trestnej činnosti, sú zaisteným biologickým materiálom DNA z prípadov, ktoré sú neobjasnené na Kriminalistickom ústave Praha, našli zhodu s 39-ročným mužom," povedala Zatloukalová.

Tým mužom je podľa polície Jaroslav Medek, skončil vo väzbe. "Kriminalisti mu oznámili obvinenie z trestného činu vraždy. Za čo mu hrozí trest odňatia slobody až na doživotie," tvrdí hovorkyňa.

Spolubývajúci Slováci

Policajti hľadajú všetkých známych, priateľov Jaroslava Medka, ktorí by pomohli vysvetliť, prečo musela tehotná 30-ročná žena zomrieť. Policajti teraz hľadajú jeho spolubývajúcich. Malo by ísť o dve ženy a jedného muža slovenskej národnosti.

Ak Jaroslava Medka poznáte, zavolajte na 158.

Téme sa venuje redaktor Vladimír Procházka. Obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy