Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Francúzsky učiteľ si islamistický útok v materskej škole vymyslel
Zdielať na

Francúzsky učiteľ si islamistický útok v materskej škole vymyslel

PARÍŽ / Učiteľ vo Francúzsku, ktorý ohlásil napadnutie nožom v mene Islamského štátu extrémistom, si celý incident vymyslel. Polícia sa snaží zistiť motív jeho činu.

Učiteľ materskej školy vo Francúzsku ohlásil, že ho islamský extrémista napadol nožom. Po niekoľkých hodinách sa ale ukázalo, že si celý incident vymyslel. Polícia sa snaží zistiť motív jeho činu, oznámila parížska prokuratúra.

Rezné rany na krku a čele

Štyridsaťpäťročného učiteľa, ktorý tvrdil, že ho napadol maskovaný útočník, ošetrili lekári s ľahkými reznými ranami na krku a čele. Pedagóg tvrdil, že páchateľ pri útoku vykríkol: "To je Islamský štát, to je varovanie."

Po údajnom útočníkovi pátrala polícia a prípadu sa venovala aj protiterostická brigáda. Jej príslušníci vraj ale rýchlo nadobudli podozrenie, že niečo ne je v poriadku. Pri popoludňajšom výsluchu sa učiteľ vyšetrovateľom priznal, že si všetko vymyslel.

Škôlka bola uzavretá

Materská škola Jean Perrin, v ktorej muž pracuje, bola pre vyšetrovanie uzavretá a privíta deti až v utorok ráno. Posilnená bola aj bezpečnosť vo všetkých 40 školách, ktoré sa nachádzaju na severovýchodnom predmestí Paríža Aubervilliers.

Prípad vyvolal rozruch, pretože nasledoval len mesiac po parížskych útokoch. Pri nich zomrelo 130 ľudí a prihlásil sa k nim Islamský štát. od tej doby krajina posilnila bezpečnostné opatrenia, najmä pri školách. 

Škola, kde pracuje učiteľ, ktorý si útok vymyslel:

Učitelia ako nepriatelia Alláha

Islamský štát vo svojej novembrovej propagande zameranej na Francúzsko podľa agentúry AFP ostro odsúdil zamestnancov štátneho školstva, ktorých označil za "nepriateľov Alláha". Učitelia výukou laickosti podľa Islamského štát "otvorenie bojujú proti moslimskej rodine."

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy