Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Ruská loď v poslednej chvíli odvrátila zrážku s tureckým plavidlom
Zdielať na

Ruská loď v poslednej chvíli odvrátila zrážku s tureckým plavidlom

MOSKVA / Ruské ministerstvo obrany informovalo, že si predvolalo tureckého vojenského pridelenca, aby vysvetlil incident, ktorý sa odohral v severnej časti Egejského mora. Posádka ruskej hliadkovej lode Smetlivyj v poslednej chvíli odvrátila zrážku s tureckou rybárskou loďou.

Incident sa odohral vo vzdialenosti asi 22 kilometrov od gréckeho ostrova Lemnos v severnej časti Egejského mora.

Agentúra Interfax s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany spresnila, že ruská vojenská loď bola nútená vypáliť varovné výstrely, aby zabránila zrážke s tureckou loďou, ktorej posádka predtým nereagovala na predchádzajúce varovania.

Po výstreloch turecké plavidlo mierne zmenilo kurz a preplávalo okolo ruskej lode v približne 500-metrovej vzdialenosti.

Na nože

Rusko-turecké vzťahy sú poznamenané leteckým incidentom, pri ktorom Turecko v novembri zostrelilo na sýrsko-tureckej hranici ruské vojenské lietadlo, ktoré podľa Ankary narušilo turecký vzdušný priestor.

Moskva to ale popiera, zaviedla protiturecké sankcie a obvinila Ankaru z podpory teroristického Islamského štátu, pretože podľa nej obchoduje s ropou vyťaženou v oblastiach, ktoré IS ovláda.

Turecké armádne lietadlá na hranici so Sýriou zostrelili ruský vojenský stroj Su-24. Odvtedy sú vzťahy medzi krajinami napäté. Pozrite si archívnu reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy