Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poslanca Ransdorfa s tromi Slovákmi zadržali pri manipulácii s 350 miliónmi
Zdielať na

Poslanca Ransdorfa s tromi Slovákmi zadržali pri manipulácii s 350 miliónmi

ZÜRICH / Europoslanca za KSČM Miloslava Ransdorfa zadržala švajčiarska polícia. Televízii JOJ informáciu potvrdila hovorkyňa zürišskej polície Brigitte Vogt. Zatknutý bol v spoločnosti troch Slovákov, s ktorými sa podľa polície snažili získať 350 miliónov eur prostredníctvom falošných dokladov.

Informáciu o zadržaní českého europoslanca a troch občanov Slovenska ako prvý priniesol český týždenník Respekt. Všetkých štyroch zadržaných švajčiarska polícia vypočúva v súvislosti s podozrením z majetkovej trestnej činnosti. "Stále prebiehajú výsluchy, preto nemôžem poskytnúť ďalšie informácie," uviedla pre TV JOJ Brigitte Vogt.

Pochybné dokumenty

Podľa zistenia televízie JOJ zo zdroja blízkeho polícii, sú traja Slováci z Nitry, Dunajskej Stredy a Stupavy. Z existujúceho účtu vo švajčiarskej banke sa pokúsili získať 350 miliónov eur pomocou dokumentov, v ktorých bankoví úradníci objavili nezrovnalosti.

Potom, čo začali klásť otázky, štvorica mužov sa začala správať agresívne a zadržala ich švajčiarska polícia.

Nezvestný europoslanec

Ransdorf sa od štvrtka nikomu neozval a v piatok nedorazil do svojej pražskej kancelárie, ako plánoval. "Vypočuli sme ho spolu s ďalšími tromi mužmi zo Slovenska. Potom ho odovzdali štátnemu zástupcovi,“ potvrdila týždenníku Respekt aj hovorkyňa polície v Zürichu Judith Hoedl.

Ransdorfova asistentka Helena Suchá uviedla, že o europoslancovi nič nevie a od rána sa ho sama snaží zohnať. O tom, že by mal byť zadržaný vo Švajčiarsku, nevie.

Hrozba exekúcie

Ransdorf v minulosti čelil hrozbe exekúcie. Mal miliónové dlhy a na jeho vilu v Prahe-Libuši a byt v Záběhliciach bola vyhlásená dražba. Nakoniec sa nekonala, v roku 2013 exekútorský úrad potvrdil, že europoslanec dlh splatil.

Téme sa venuje redaktorka Dana Strculová:

Najčítanejšie správy