Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vzdaj sa polícii, odkazuje Salahovi Abdeslamovi brat
Zdielať na

Vzdaj sa polícii, odkazuje Salahovi Abdeslamovi brat

PARÍŽ / Mohamed Abdeslam sa opäť prostredníctvom médií prihovoril bratovi. Muža, ktorý je na úteku a je podozrivý z teroristických útokov v Paríži, vyzval, aby sa okamžite vzdal polícii.

Pre rozhlasovú stanicu RTL Bruselčan Mohamed Abdeslam priznal, že súciti s rodinami, ktoré počas parížskych masakrov prišli o svojich blízkych. Tiež povedal, že si želá, aby on či jeho rodina mohli urobiť niečo, čo by zabránilo krviprelievaniu, k akému došlo vo francúzskej metropole 13. novembra.

"Nech sa odovzdá polícii. Pre dobro svojich rodičov, spravodlivosti, rodín obetí. Budeme tak môcť zistiť, čo sa stalo," povedal Mohamed.

Dodal, že oboch svojich bratov videl niekoľko dní pred tým, ako odišli z predmestia Bruselu do Paríža. Vôbec ale netušil, čo plánujú urobiť. Salah sa mu od piatka 13. novembra neozval.

Jeden z hláv útokov

Salah Abdeslam podľa polície zohral ústrednú úlohu pri plánovaní a realizácii teroristických útokov, ktoré si vyžiadali 130 životov.

Podľa holandskej polície naňho ešte vo februári, keď ho zatkli pre drogový prečin, nebol vydaný zatykač.

Brahim sa odpálil

Abdeslam spolu s bratom Brahimom v minulosti prevádzkovali bar v belgickej štvrti Molenbeek. Polícia mu ho ale zatvorila, keď v lete zistila, že podnik využíva na obchodovanie s drogami a ako brloh, kde návštevníci fajčia drogy.

Brahim Abdeslam pri krvavých teroristických útokoch zomrel. Vyhodil sa do vzduchu pred parížskou kaviarňou. 

S prvými obeťami parížskych masakrov sa už rozlúčili, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy