Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matka útočníka: je to nočná mora, už viac nie je môj syn
Zdielať na

Matka útočníka: je to nočná mora, už viac nie je môj syn

BRUSEL / Je to nočná mora. Hovorí matka jedného z útočníkov, ktorý má na svedomí krvavé udalosti v Paríži. Exkluzívne prehovorila pre americkú televíziu CNN.

"Je to nočná mora. Ako matka v tejto chvíli cítim, akoby som mu nedala dostatok lásky. Možno sa to stalo preto, že som mu dala málo lásky," hovorí matka bojovníka Islamského štátu.

Cíti sa vinná

Nikdy by si nepomyslela, že sa z neho stane džihádista. Prehovorila pod podmienkou, že nikto zo štábu nezverejní jej identitu. Neprezradila svoje meno a neželala si, aby bolo vidno jej tvár. Syn sa jej totiž vyhrážal, že ak bude o ňom hovoriť na verejnosti, zabije ju.

"Naozaj je to príšerné. Cítim sa vinná," dodáva.

Na strane radikálnych islamistov bojujú dnes podľa tamojších médií až stovky mladých Belgičanov. V krajine by sa mal nachádzať aj jeden z údajných atentátnikov Salah Abdeslam. Pred políciou uteká od piatka 13. novembra, kedy sa podieľal na jednom z útokov v Paríži.

Bol tam s bratom, ktorý mal samovražednú vestu a odpálil sa. Salah je zrejme stále nažive a na správy o ňom čaká aj starší brat Mohamed. On do Sýrie neodišiel a bratovi sa už niekoľkokrát prostredníctvom médií prihovoril.

Matka: viac nie je môj syn

"Mladí ľudia z môjho susedstva skutočne odišli do Sýrie. Viem to od rodičov, od mojich bratov a počul som to aj v médiách. Nedokážem pochopiť, že boli schopní niečo také urobiť," hovorí Salahov brat Mohamed Abdeslam.

"Stále premýšľam nad tými nevinnými obeťami. Je to hrozné. Už viac nie je môj syn," dodáva matka jedného z útočníkov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy