Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Egejskom mori zachránili stovky migrantov, našli mŕtve dieťa
Zdielať na

V Egejskom mori zachránili stovky migrantov, našli mŕtve dieťa

Zdroj: SITA

ATÉNY / Grécka pobrežná stráž a misia hraničnej agentúry EÚ Frontex zachránili v sobotu v Egejskom mori stovky migrantov, snažiacich sa dostať z Turecka na východogrécke ostrovy. Pri brehoch ostrova Lesbos okrem toho objavili mŕtve telo malého dieťaťa, oznámila agentúra AP.

Grécke úrady pôvodne uviedli, že v sobotu - po prvý raz za 11 dní - neboli zaznamenané žiadne úmrtia migrantov v Egejskom mori, na čom sa malo podpísať zlepšenie počasia.

Hovorkyňa pobrežnej stráže neskôr informovala o náleze mŕtveho tela dvoj- až trojročného, plne oblečeného dieťaťa v záchrannej veste. Chlapca bezprostredne nebolo možné identifikovať, keďže v súvislosti s dnešnými záchrannými operáciami neboli hlásení žiadni nezvestní. Stále preto nie je jasné, či sa dieťa utopilo v sobotu alebo už skôr.

Aj pri relatívne priaznivých podmienkach na mori však grécka pobrežná stráž a agentúra Frontex uskutočnili v sobotu sedem operácií, prevažne neďaleko brehov Lesbosu, pri ktorých celkovo zachránili 429 migrantov. Jeden zo zaistených člnov bol v potenciálne nebezpečnej situácii, zatiaľ čo ďalšie dva nemali kormidlo.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy