Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V nemeckom utečeneckom tábore sa pobili migranti
Zdielať na

V nemeckom utečeneckom tábore sa pobili migranti

Zdroj: SITA/ilustračné

BRAUNSCHWEIG / Viac ako 300 utečencov sa v noci na dnes zapojilo do hromadnej bitky v ubytovacom zariadení v dolnosaskom Braunschewigu. Podľa polície konflikt vypukol medzi utečencami z Alžírska a zo Sýrie pre ukradnutý mobilný telefón.

Hromadných bitiek v utečeneckých táboroch v posledných dňoch v Nemecku pribúda, v utorok večer sa napríklad medzi sebou pobili utečenci v Hamburgu.

Zadržaný pred súd

Podľa serveru Focus Online muselo v Braunschweigu zasiahnuť 60 policajtov, ktorí dve bojujúce skupiny rozdelili. Bitka trvala viac ako pol hodiny, nikto ale nebol vážne zranený. Polícia zadržala jedného muža, ktorý by mal v najbližších hodinách skončiť pred súdom. 

V Hamburgu sa do seba pustilo asi 60 Albáncov a Sýrčanov. Podľa polície vyvolala roztržku skutočnosť, že Albánci chceli od ostatných utečencov vyberať peniaze za prístup do sprchy v utečeneckom zariadení. Skupiny utečencov ozbrojených železnými tyčami od seba rozdelila polícia, ktorý následne prehľadala celé zariadenie. Podľa niektorých svedkov mal jeden z Albáncov pištoľ. Policajti ale žiadnu strelnú zbraň v komplexe nenašli.

Preplnené ubytovne

Násilie v nemeckých ubytovniach pre utečencov nie je v poslednej dobe ničím výnimočným. Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziére minulý týždeň priznal, že bitky v ubytovniach sú do značnej miere spôsobené tým, že sú tieto zariadenia preplnené a ľudia v nich musia dlho čakať, než úrady rozhodnú o ich osude.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy