Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Nemecká polícia kvôli migrantom ruší chystané kontroly rýchlosti
Zdielať na

Nemecká polícia kvôli migrantom ruší chystané kontroly rýchlosti

Zdroj: SITA

BERLÍN / Nemecká polícia v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko zrušila plánované plošné kontroly dodržiavanie povolenej rýchlosti na cestách a diaľniciach. Tak rozsiahlu kontrolnú akciu si nemôže dovoliť, pretože policajti sú preťažení zásahmi v utečeneckých ubytovniach a na demonštráciách, uviedol denník Rheinische Post.

"Momentálne sa musíme sústrediť na iné úlohy, ako sú zásahy pri futbalových stretnutiach, pri demonštráciách alebo nasadení v utečeneckých ubytovniach. Preto musíme zmeniť plány," povedal hovorca krajinského ministerstva vnútra Wolfgang Beus.

Po zrušení plánovanej kontroly dodržiavania rýchlosti už dlhšiu dobu volala konzervatívna opozícia v sneme Severného Porýnia-Vestfálska. Podľa nej ministerstvo vnútra doteraz určovalo polícii zlé priority, keď požadovalo masové dopravné akcie a nezameriavalo sa na aktuálne problémy, ktoré vyvolal príchod utečencov do Nemecka.

Plošné kontroly

Policajné odbory po zrušení nadchádzajúcej kontrolnej akcie žiadajú, aby krajinské ministerstvo vnútra odvolali i podobnú plánovanú akciu na apríl budúceho roka.

"V súčasnosti si nič podobné nemôžeme dovoliť. A predpokladáme, že do apríla sa situácia okolo migrantov neupokojí natoľko, aby takúto akciu umožnila," povedal hovorca odborov.

Pološné dvadsaťštyrihodiné kontroly dodržiavania rýchlosti v Severnom Porýnii-Vestfálsku sa konajú v polročných intervaloch. Na jar sú súčasťou celonemeckej policajnej akcie, na jeseň sú obmedzené len na najľudnatejšie spolkové krajiny, teda Severné Porýnie-Vestfálsko. Tento rok v apríli policajti pri kontrolách v tejto spolkovej krajine pokutovali 22 600 vodičov, ktorí prekročili povolenú rýchlosť.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy