Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Príbeh sýrskeho utečenca žije ďalej. Jeho syn držal za ruku Ronalda
Zdielať na

Príbeh sýrskeho utečenca žije ďalej. Jeho syn držal za ruku Ronalda

MADRID / Ešte pred pár dňami bol jedným z bezmenných utečencov, ktorí sa snažia dostať do Európskej únie, v sobotu už sedel sýrsky tréner Osama Abdul Mohsen v čestnej lóži na štadióne Santiaga Bernabéu, kde hrá Real Madrid a pozoroval, ako jeho sedemročný syn Zaid privádza na ihrisko za ruku Cristiana Ronalda.

Stali sa z nich utečenecké celebrity. Keď sýrsky futbalový tréner Osama Abdul Mohsen minulý týždeň vkročil na územie Maďarska, nohy mu podkopla maďarská kameramanka.

Ponuka práce

Incident okamžite obletel celý svet. Kameramanka prišla o prácu, Mohsen nakoniec dostal životnú príležitosť. 

Mládežnícka futbalová akadémia v Getafe mu zaistila ubytovanie a prisľúbila prácu, keď sa v krajine aklimatizuje a naučí sa jazyk.

Zaid s Christianom Ronaldom:

SITA

Za ruku s Ronaldom

Mohsen sa stretol aj s prezidentom futbalového veľkoklubu Real Madrid, ktorý ho pozval na víkendový zápas s Granadou. Jeho syn Zaid zase zažil veľké chvíle priamo na trávniku. Keď Zaid s úsmevom na tvári prišiel s Ronaldom na ihrisko, dočkal sa obrovského potlesku.

Futbalový klub Real Madrid patrí medzi kluby, ktoré sa výrazne zapojili do pomoci utečencom, píše český blesk.cz. Tento mesiac poskytol klub finančnú podporu vo výške jedného milióna eur.

Na tribúne sedel aj chlapcov otec Mohsen:

SITA

Kameramanka podkopávala nohy migrantom na hraničnom priechode Röszke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy