Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V troskách lietadla v Indonézii našli záchranári všetky obete
Zdielať na

V troskách lietadla v Indonézii našli záchranári všetky obete

JAKARTA / Záchranné tímy v utorok dorazili k troskám lietadla, ktoré sa v nedeľu zrútilo nad odľahlou indonézskou provinciou Papua na ostrove Nová Guinea. Podľa činiteľa citovaného agentúrou AFP je stroj úplne zničený. Na mieste našli záchranári telá všetkých 54 obetí, ktoré boli na palube stroja v dobe nešťastia.

Kontakt s lietadlom typu ATR42 aeroliniek Trigana Air stratilo stredisko riadenia letového prevozu v nedeľu popoludní pol hodiny po štarte stroja z Jayapury pri hranici s Papua-Novou Guineou. Stroj mieril do Oksibilu, kam ale nedoletel. Let mal trvať len 45 minút a posádka sa naposledy ohlásila desať minút pred predpokladaným pristátím.

Medzi cestujúcimi bolo 44 dospelých, päť detí a päť členov posádky. Všetci boli Indonézania.

Čierne skrinky

Príčina nehody nie je stále jasná, ale predpokladá sa, že na vine bolo predovšetkým nepriaznivé počasie a hornatý terén. Úrady odmietajú o dôvodoch katastrofy špekulovať, než bude vyšetrovanie ukončené. Čierne skrinky havarovaného stroja už záchranári našli.

Indonézia nemá najlepšiu povesť v bezpečnosti lietania. Európska únia pre bezpečnostné problémy v rokoch 2007 až 2009 zakázala indonézskym leteckým spoločnostiam lietať do Európy.

Všetci zahynuli

Minulý rok v decembri sa do Jávskeho mora počas búrky zrútilo lietadlo spoločnosti AirAsia na linke zo Surabayi do Singapuru a všetkých 162 ľudí na palube zahynulo.

Pozrite si video z miesta tragédie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy