Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poľovníčka strieľa žirafy. Sú nebezpečné, tvrdí
Zdielať na

Poľovníčka strieľa žirafy. Sú nebezpečné, tvrdí

WASHINGTON / Americká poľovníčka Sabrina Corgatelli, ktorá v juhoafrickom Kuegerovom národnom parku zastrelila rôzne druhy zvierat a svoje úlovky prezentuje na Facebooku, vyvolala vlnu kritiky. Zdôrazňuje ale, že nie je chladnokrvným vrahom.

"Každý si myslí, že sme bezcitní vrahovia, ale nie je to tak," vyhlásila v šou amerického moderátora Carsona Dalyho Today Show. "Je tam isté prepojenie so zvieraťom a len preto, že ich lovíme, to neznamená, že ich nerešpektujeme," cituje poľovníčku server Mashable.  

"Žirafy sú veľmi nebezpečné zvieratá. Vedia vám veľmi rýchlo vážne ublížiť," zdôrazňuje.

Nenávistné komentáre

Corgatelli, účtovníčka z Idaho State University, sa pripojila k americkému zubárovi, ktorý pred pár dňami zastrelil obľúbeného leva Cecila, keď na internete zverejnila svoje fotografie s mŕtvymi zvieratami.

Jej účet na Facebooku zaplavili nenávistné komentáre od ľudí, ktorí ju považujú za narušenú.

"Aké úžasné zviera. Práve som ho zabila. Šibe ti? Zabi seba!" napísal jeden z užívateľov k Sabrininej fotografii s mŕtvou žirafou.

"Chcel by som zažiť ten pocit, keď zložia teba. A mohli by zavesiť tvoju hlavu na stenu a stále dookola zažívať ten skvelý pocit pri pohľade na tvoju mŕtvu tvár," napísal druhý.

Je to legálne

Corgatelli, ktorá sa o smrti leva Cecila dozvedela deň potom, ako ulovila žirafu, na niektoré komentáre odpovedala. "Pre všetkých nenávistných: Ešte len budete mať dôvod byť nahnevaní," odpovedala.

"Všetko, čo tu robím, je legálne. Ako teda môžete niekoho odsudzovať za jeho koníček?" pýta sa.

Na komentáre tých, ktorí chcú, aby ju pre tieto jej činy vyhodili z práce má tiež odpoveď. "Zamestnávateľ vás predsa nemôže vyhodiť za niečo, čo robíte vo voľnom čase a je to legálne," dodáva.   

Češka Michaela Fialová z Litoměříc na svojich stránkach zverejňuje fotky pozabíjaných zebier, žiráf a iných zvierat. Vysvetlila, prečo to robí. Pozrite sa:

Najčítanejšie správy