Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Rusky twerkovali pred vojnovým pamätníkom, súd ich poslal za mreže
Zdielať na

Rusky twerkovali pred vojnovým pamätníkom, súd ich poslal za mreže

NOVOROSSIJSK / Súd v ruskom Novorossijsku poslal za výtržníctvo do väzenia tri mladé ženy len preto, že tancovali moderný tanec twerking. Podľa prokuratúry predvádzali erotický tanec v čase osláv 70. výročia konca druhej svetovej vojny a to bolo neúctivé a neprijateľné k pamiatke padlým.

Úradníci naviac uzavreli tanečnú školu v Novorossijsku, pretože video s twerkingom sa objavilo na internete. Dve tančenice budú vo väzení 10 dní, jedna 15 a ďalšie dve odišli s pokutami.

Jedno neplnoleté dievča, ktoré dalo video na YouTube, odišlo nakoniec bez trestu pre svoj vek.

"Tento incident bol neúctivý k našej vojnovej histórii a je to neprijateľné," povedal štátny zástupca podľa britského spravodajského servera BBC

Vojnový pamätník Malá zem pri Novorossijsku pripomína sovietsku vojnovú operáciu z 4. februára 1943, kedy sa tu v tyle Wehrmachtu vylodila jednotka červenoarmejcov. Osemsto vojakov sa na malom území ubránilo nemeckej a rumunskej presile 225 dní, kým Sovieti nedobyli Novorossijsk.

Zhýralosť a chuligánstvo

Vyšetrované je aj vystúpenie dievčat z tanečnej školy v Orenburgu, ktoré videlo na internete viac ako milión ľudí. Tiež v tomto prípade išlo o twerking.

Niečo, čo je u nás aj na Západe bežné, považujú v Rusku za "zhýralosť" a "chuligánstvo".

Dievčatá tancovali pred pamiatkou erotický tanec, pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy