Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Nezvyčajné fotky Kim Čong-una. Vysmiaty na vrchole hory
Zdielať na

Nezvyčajné fotky Kim Čong-una. Vysmiaty na vrchole hory

PCHJONGJANG / Severokórejský vodca Kim Čong-un sa objavil na sérii nezvyčajných fotografií. Tie zachytávajú obyčajne zamračeného Kima na vrchole najvyššej hory KĽDR so širokým úsmevom na tvári.

Na fotografiách sa vodca KĽDR nachádza na vrchole 2 700 metrov vysokého vulkánu Päktusan, ktorý leží pri hraniciach s Čínou. 

Kim sa na najvyššiu horu KĽDR údajne poctivo vyšplhal v sobotu v sprievode stoviek bojových pilotov a činiteľov vládnucej Strany práce.

Len odev, v ktorom mal výstup absolvovať, je zvláštny. Kim na vrchole hory stojí v tenkom kabáte a kožených topánkach, píše Daily Mail

Takto vysmiaty čakal 32 ročný líder na vojakov a slovami chvály na náročný výstup nešetril. Pilotom severokórejskej ľudovej armády oznámil, že výstup ho nabil psychickou energiou väčšou, ako jadrová zbraň.

Úspešná propaganda

V posledných dňoch sa roztrhlo vrece so slovami chvály na schopnosti vodcu KĽDR a ten rád poukazuje na svoje športové a hrdinské činy. Najviac prekvapilo tvrdenie, že Kim Čong-un šoféroval už ako trojročný.

Kim sa rád zviditeľňuje aj návštevami rôznych armádnych základní, tovární či významných inštitúcií. Takáto kampaň má podľa analytikov ukázať občanom Kima ako energického človeka.

Reprofoto Daily Mail

Správa o zdolaní hory je zatiaľ posledná. 

Práve vulkán Päktusan hrá kľúčovú úlohu vrámci propagandy Kimovej rodiny.

Severokórejske legendy tvrdia, že sa na hore narodil Kimov otec Kim Čong-il. Historici to ale popierajú a hovoria, že sa zosnulý líder narodil v Rusku.

Nedávno sa objavili nezvyčajné zábery, na ktorých líder KĽDR sleduje futbalový zápas spoločne s manželkou. Pozrite sa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy