Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podvody pri maturitách, študenti si výsledky podávali cez otvorené okná
Zdielať na

Podvody pri maturitách, študenti si výsledky podávali cez otvorené okná

HAJIPUR / Stres a vrásky si s písomnými maturitami narobia indickí maturanti. Majú systém, ako záverečné skúšky absolvovať úspešne.

Indickí maturanti sa na skúšky učiť veľmi nemusia. Výsledky písomnej časti im priamo cez okno podajú ich kamaráti. Nevadí im pritom ani to, že sa testy píšu na piatom poschodí. Na podvod im ale učitelia prišli a tak si žiaci skúšku dospelosti zopakujú.

"Ak budú študenti podvádzať, nikdy v živote nebudú úspešní a také veci odmietam v mojej škole tolerovať. Dav vonku sa pokúšal o narušovanie písomiek, ale s tým sa vysporiadame," povedal Višvanth Kumar zo strednej školy Mulkzada.

Pomáhali i rodičia

Podvádzať maturantom pomáhali dokonca aj rodičia. Papiere s výsledkami kolovali po školách cez okná, medzi lavicami či na chodbách. Maturantov sa jednoducho ustrážiť nedalo.

"Máme 1,4 milióna študentov v maturitnom ročníku a vyše 11 tisíc miest, kde sa konajú. Na každého študenta pripadajú štyri osoby, ktoré mu chcú pomôcť. To je dovedna takmer 7 miliónov osôb, ktoré pomáhajú žiakom podvádzať," priznal minister školstva P.K. Šahi.

Tieto zábery nie sú jediné. Minister školstva priznal, že podvádzanie pri písomných maturitách je bežnou praxou, s ktorou sa zatiaľ nevedia vysporiadať.

Školy chytili celkom päťsto študentov, ktorí sa pokúšali získať nelegálne lepšie výsledky. Čaká ich vylúčenie zo školy.

Indickí maturanti si výsledky testov podávali cez okno, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy