Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Prominentní väzni Pistorius a Krejčíř hrajú spolu futbal
Zdielať na

Prominentní väzni Pistorius a Krejčíř hrajú spolu futbal

PRETÓRIA / Juhoafrický atlét Oscar Pistorius a český podnikateľ Radovan Krejčíř sedia v rovnakom väzení v Pretórii. Okrem spoločných mreží ich spája aj láska k futbalu. Video ich hry zverejnil ako prvý server Daily Sun.

Zdá sa, že medzi Radovanom Krejčířom a Oscarom Pistoriusom vzniklo v juhoafrickom väzení Kgosi Mampuru, priateľstvo. 

Zábery ukazujú Pistoriusa ako brankára a Krejčířa ako útočníka, ktorému sa príliš nedarí. Pistorius nemá na sebe protézy, s ktorými vyhrával na paralympiádach, ale bežné, ktoré splývajú s telom.

Prominentné podmienky

Podľa Daily Sun sa obaja nachádzajú na rovnakom oddelení. O podmienkach, ktoré majú, sa ostatným väzňom môže len snívať. Podľa zdroja Daily Sun podmienky Pistoriusa a Krejčířa ostatných rozzúrili.

"Prial by som si, aby s nami zaobchádzali rovnako," povedal zdroj portálu.

Pistorius a Krejčíř hrajú vo väzení futbal:

youtube.com/Daily SUN

Počas dňa si môžu prominentní väzni užívať slnko či zábavu mimo cely. Najväčším privilégiom je návšteva príbuzných. Tú si Pistorius a Krejčíř doprajú každý víkend, píše Daily Sun. Pistoriusa sa podľa portálu netýka ani striktné pravidlo o žiadnych dotykoch.

"Nedokážem pochopiť právo v tejto krajine, ktoré niektorých uprednostňuje a iných nie," tvrdí zdroj. "Sme všetci v jednom väzení a má sa s nami zaobchádzať rovnako. Farba pleti nemôže byť dôvodom na privilégiá," cituje svoj zdroj Daily Sun.

Päť rokov väzenia

Oscar Pistorius bol v októbri odsúdený na päť rokov väzenia za zabitie svojej priateľky Reevy Steenkampovej.

Niekdajší český podnikateľ Radovan Krejčíř je zatiaľ vo väzobnej cele. Súdy v Juhoafrickej republike prejednávajú tri kauzy. Obžalovaný je z únosu, z pašovania drog a z pokusu o vraždu.

Video nakrútil zrejme dozorca vo väzení, pozrite si autentický záznam:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy