Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ďalší pokus o likvidáciu českého podnikateľa. Krejčíř (45) prežil
Zdielať na

Ďalší pokus o likvidáciu českého podnikateľa. Krejčíř (45) prežil

JUHOAFRICKÁ REPUBLIKA / Jednému z asi najznámejších českých utečencov, Radovanovi Krejčířovi, zrejme prihára. Známym sa stal po tom, ako českým policajtom ušiel na Seychely. Neskôr sa objavil v Juhoafrickej republike. No a včera v jeho predajni explodovala nálož.

Ide mu o život

Radovan Krejčíř. Český podnikateľ sa po famóznom úteku pred spravodlivosťou už roky ukrýva v cudzine. V Juhoafrickej republike mu však už nejaký čas ide o život. Pred obchodom, ktorý vlastní, vybuchla nálož.

"Musíme čakať, až ukončíme vyšetrovanie, aby sme zistili, či to bol pokus pripraviť ho o život. Riskovali by ľudia problémy s nastražením bomby bez toho, aby ho zabili," pýta sa vyšetrovateľ atentátu Paul O´Sullivan.

Zabili 12 blízkych spolupracovníkov

Takto okomentoval vyšetrovateľ okolnosti posledného výbuchu. Zomreli pri ňom dvaja ľudia. Samotných Krejčíř prežil. Aj keď africkým novinárom krátko po útoku priznal, že niekomu poriadne leží v žalúdku.

"Nemôžem hovoriť, brácho. Je to  naozaj zlé. Sú tu veľké problémy," povedal Krejčíř. O tom, že lieta v skutočne veľkých problémoch, svedčí aj fakt, že za posledné dva mesiace zabili v Afrike 12-tich jeho blízkych spolupracovníkov.

Vypálil na neho 24 guliek

Atentátu sa nevyhol ani on sám, keď ho v júli chceli popraviť z idúceho auta. Aj vtedy útok prežil. Takto ho opísal reportérom českej televízie Prima. "Keď som vychádzal von, tak z vedľajšieho auta na mňa vypálili asi 24 guliek. Priamo na miesto vodiča," opísal Krejčíř.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy