Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Chlapec zavraždil príslušníka ISIS podozrivého zo špionáže
Zdielať na

Chlapec zavraždil príslušníka ISIS podozrivého zo špionáže

RAKKÁ / Radikáli z Islamského štátu zverejnili na internete ďalšie propagandistické video. Tentokrát na ňom malý chlapec zastrelí údajného izraelského špióna. Podľa islamistov ide o Araba Muhammada Musaláma z východného Jeruzalema, ktorý mal pracovať pre izraelskú tajnú službu Mossad.

Arab Muhammad Musalám z východného Jeruzalema sedí na záberoch zverejnených skupinou Al Furkán v oranžovej kombinéze. Hovorí o tom, ako ho vycvičili izraelské tajné služby, informovala britská BBC.

Eskorta ho z miestnosti odvedie na pole, kde ho strelou do hlavy zabije chlapec - dieťa chalifátu.

Štyri výstrely

"Židia, Alláh nás obdaroval možnosťou zabíjať vašich bratov na francúzskej pôde," uviedol na nahrávke muž a pravdepodobne narážal na útok na židovské lahôdky v Paríži, kde zahynuli štyria ľudia. Muž rovnako varuje, že bojovníci ISIS čoskoro oslobodia Jeruzalem.

Zavraždený Muhammad Musalám,

Twitter/News_Executive

Video má približne trinásť minút. Musalám na ňom najskôr kľačí a vo francúzštine si vypočuje ortieľ. Potom k nemu pristúpi chlapec v uniforme a strelí ho do čela. Keď spadne na zem, chlapec vypáli ďalšie tri strely s pokrikom Alláh Akbar (Boh je veľký).

Pozrite si reakciu rodičov zavraždeného Muhammada:

Mal bojovať za Islamský štát

Musalám bol nezvestný od doby, čo odcestoval do Turecka. Podľa Izraela odišiel do Sýrie, aby bojoval za Islamský štát. Popierajú, že by bol mladík izraelským špiónom.

Nie je jasné, či sú zábery z popravy autentické. Objavili sa však aj na sociálnej sieti Twitter stúpencov ISIS.

Pozrite si priloženú reportáž. Upozorňujeme, že obsah videa nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov a citlivé povahy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy