Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bitka poslancov. V ukrajinskom parlamente lietali päste
Zdielať na

Bitka poslancov. V ukrajinskom parlamente lietali päste

KYJEV / Kurióznym spôsobom sa rozhodli nezhody o protikorupčnom zákone riešiť poslanci ukrajinského parlamentu. Pobili sa priamo v budove kyjevskej Verchovnej rady. Všetko zachytila kamera.

Ukrajinskí poslanci Jegor Sobolev a Vadim Ivčenko sa v kyjevskej Verchovnej rade nepohodli o protikorupčnom zákone a rozhodli sa konflikt riešiť päsťami.

Strážcovia len stáli a sledovali ich. Obaja poslanci po bitke skončili s rozbitými ústami.

V ukrajinskom parlamente nie sú bitky medzi poslancami ničím výnimočným, dokonca ich berú ako súčasť rokovaní, píše Huffington Post.

Skončil v koši

Pred pár mesiacmi sa obeťou rozvášneného davu stal iný poslanec ukrajinského parlamentu Vitalij Žuravskij. Rozvášnený dav ho priamo pred budovou Verchovnej rady hodil do kontajnera s odpadkami.

Poslanec sa snažil s výtržníkmi diskutovať a dostať sa z kontajneru von.
Pred najhorším ho zachránili až muži v uniformách, ktorí mu prišli na pomoc.

Opätovné prímerie

Video s bitkou poslancov prichádza len pár hodín po tom, ako vo štvrtok v bieloruskom Minsku došlo k dohode, podľa ktorej má od nedele 15. februára platiť prímerie vo východoukrajinskom Donbase.

Len za uplynulých 24 hodín v bojoch medzi vojakmi a proruskými separatistami zahynulo osem vojakov a ďalších 34 utrpelo zranenia. Za desať mesiacov si konflikt vyžiadal už 5300 obetí.

Pozrite si video z bitky v ukrajinskom parlamente:

Rušil príhovor prezidenta

Poslanci sa vo štvrtok nebili len na Ukrajine. Ku konfliktu došlo aj v  juhoafrickom parlamente. Jeden z poslancov, Julius Malema, niekoľkokrát prerušil príhovor prezidenta Jacoba Zumu.

Hovorca parlamentu opakované hlasné požiadavky Malemu nehodlal dlhšie tolerovať a poslancovi nariadil, aby odišiel. Poslanec odmietol. Následne do miestnosti vošlo niekoľko mužov v bielych košeliach, ktorí Malemu i ostatných členov jeho strany nasilu vyviedli von.

Pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy