Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Žralok napadol surfistu (†41), odryzol mu obe nohy
Zdielať na

Žralok napadol surfistu (†41), odryzol mu obe nohy

BALLINA / Útok žraloka pri pobreží Nového Južného Walesu si vyžiadal život japonského turistu. Paryba mu odhryzla obe nohy, muž stratil veľa krvi a zomrel.

Žralok zaútočil na muža pri pláži Shelly v blízkosti mesta Ballina na východe Austrálie približne 200 kilometrov od Brisbane. Surfisti sa mu snažili pomôcť a dostali ho na pobrežie. Útok však japonský turista neprežil a vykrvácal, píše The Daily Mail.

"Ide o muža, pravdepodobne z Japonska, ale vyšetrovanie stále pokračuje. Dnes dopoludnia sa stal obeťou útoku žraloka," potvrdil policajný dôstojník Cameron Lindsay.

Objavil sa nečakane

Na pláži bolo množstvo svedkov, s ktorými postupne polícia hovorí. "Predpokladáme, že niekto mohol útok, alebo to, čo mu predchádzalo, nahrať na video," dodal.

Majiteľka miestnej kaviarne povedala, že sa žralok náhle objavil medzi surfistami. Dodala, že nebol ďaleko od brehu.

Miestne pláže boli v pondelok uzavreté, pretože ide už o druhý útok žraloka za dva dni. Pozrite si priložené video:

Úrady povolili lov

V nedeľu prežil nepríjemné stretnutie s dravcom tridsaťpäťročný surfista. Útok žraloka prežil, ale má vážne poranený chrbát. Myslel si, že sa k nemu blíži delfín, až potom zbadal plutvu, informoval The Daily Telegraph.

V Novom Južnom Walese sú útoky žralokov veľmi časté. Na západe Austrálie sa podarilo tieto paryby eliminovať, keďže úrady na nejaký čas povolili lov predátorov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy