Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dvojica je bez strechy nad hlavou, žijú na letisku
Zdielať na

Dvojica je bez strechy nad hlavou, žijú na letisku

LONDÝN / Katrina Smith a Alan Lane spávajú na britskom letisku Heathrow. Dvojica prišla o svoju strechu nad hlavou pred osemnástimi mesiacmi a odvtedy sú bezdomovcami. Žiadali o pomoc aj charitu či úrady, no neúspešne. Dvojici pomohli cudzí ľudia, píše britský denník Daily Mail.

Po tom, čo pár prišiel o strechu nad hlavou a všetky svoje úspory, nasťahovali sa Katrina a Alan na letisko. K strave a práčke sa dostali len dvakrát za týždeň, píše britský denník Daily Mail.

Dvojici sa rozhodli pomôcť neznámi ľudia. Jedni im ponúkli ubytovanie, iní posielali peniaze. Za necelú hodinu prišlo na stránku GoFundMe vyše tisíc libier (vyše 1300 eur).

Keď sa to dvojica dozvedela, bola dojatá. "Ľudia v tejto krajine sú proste skvelí. Je to úžasné a úplne to obnovuje vieru v ľudského ducha," priznala Katrina.

Nový život

Dvojica prišla o svoju strechu nad hlavou pred osemnástimi mesiacmi pre viaceré zlé rozhodnutia a zlé finančné poradenstvo.

Žijú z ruky do úst. Ich príjem je obmedzený, nestačí ani na pokrytie ich dlhov. Napriek tomu veria, že sa ich situácia môže zmeniť.

"Ako náhle príde príležitosť, chytíme sa jej a začneme nový život," povedal Alan.

Bezdomovec hrdinom

Pomôcť môže každý. Urobil tak aj bezdomovec, z ktorého sa razom stal záchranca. Nehybnému mužovi ležiacemu na zemi poskytol prvú pomoc. Zachránil mu tým život.

Bezdomovec sa zmenil na záchrancu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy