Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Americkí policajti majú ďalší malér, v Denveri zastrelili neplnoletú
Zdielať na
Zahraničie

Americkí policajti majú ďalší malér, v Denveri zastrelili neplnoletú

WASHINGTON / Policajti v Spojených štátoch majú ďalší čierny bod. Tentokrát sa obeťou ich streľby stala sedemnásťročná tínedžerka v Denveri. Polícia tvrdí, že muži zákona na ňu vystrelili po tom, čo na jedného z nich nabehla s ukradnutým autom. Agentúra AP ale cituje svedka, ktorý udalosť popisuje inak.

Incident z pondelka sa týka Jessicy Hernandez. Polícia tvrdí, že dvaja jej príslušníci na ňu vypálili po tom, čo do jedného z nich narazila autom.

Očitý svedok, ktorý v danom momente tade prechádzal, ale tvrdí niečo iné. Podľa jeho slov dievča do policajta nabehla autom až po tom, čo ju postrelili. Stratila vraj vedomie a prestala auto ovládať.

Server Newsone uvádza, že incident sa odohral skoro ráno a v aute boli štyri dievčatá a jeden chlapec.

SITA

V meste Denver je to podľa agentúry AP už štvrtý prípad počas uplynulých siedmych mesiacov, kedy muži zákona strieľali na idúce auto, pretože ho chápali ako hrozbu.

Požadujú zvláštneho prokurátora

V utorok večer sa pred úradom okresného prokurátora Mitcha Morrisseya zišla skupina ľudí, ktorá požadovala, aby bol vyšetrovaním prípadu poverený zvláštny prokurátor.

Reprofoto/Newsone

Skupina vyhlasovala, že Morrisseyovi neverí, a poukazovala na to, že v Denveri naposledy čelil policajt obvineniu v súvislosti so streľbou ešte v roku 1992.

Spojené štáty zažili v posledných mesiacoch búrlivé protesty pre zabitie niekoľkých černochov policajtmi. Vždy za podivných okolností.

SITA

Justícia stíhanie týchto policajtov zastavila, ale účastníci demonštrácií požadovali ich potrestanie. Týkalo sa to najmä miest ako New York, Ferguson a Bridgeton.

Vo Fergusone proti zásahom polície demonštrovali stovky ľudí:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy