Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Belgicko žiada Grécko o vydanie údajného teroristu
Zdielať na
Zahraničie

Belgicko žiada Grécko o vydanie údajného teroristu

BRUSEL/ATÉNY / Belgicko požiada o vydanie jedného zo štvorice mužov, ktorých cez víkend zatkli v Grécku pre podozrenia z terorizmu. Podľa prokuratúry, podozrivý terorista môže mať spojitosť s prekazenými útokmi v Belgicku.

Polícia naďalej pátra aj po vodcovi teroristickej bunky, ktorý je stále na úteku. Teroristickú skupinu odhalila belgická polícia pri zákroku vo štvrtok. Údajne pripravovala vražedné útoky na policajné ciele.

VIAC ČÍTAJTE TU: Zabránili sme ďalšiemu Parížu, hovoria Belgičania po operácii

Grécka polícia oznámila, že medzi zadržiavanými je tridsaťtriročný Alžírčan, ktorého predvedú v pondelok pred prokurátora v Aténach, pretože belgicko požiadalo o jeho vydanie.

Pozrite si priložené video:

Vyšetrujú aj políciu

Denník La Derniére Heure napísal, že sa vyšetrovanie rozšírilo aj na políciu. Niektorí jej zamestnanci sú podozriví z udržiavania kontaktov s radikálnymi kruhmi. Predmetom záujmu je najmä vyšetrovateľ, ktorého blízka osoba sa hlási k radikálnemu hnutiu Sharia4Belgium. Táto organizácia hľadala ľudí pre radikálne skupiny a niekoľko členov je súdených v Antverpách.

Vo flámskej časti Belgicka vzniká po vzore nemeckej organizácie Pegida hnutie Vlativa. Chce taktiež bojovať proti islamizácii a vyjadriť solidaritu s  obeťami parížskeho atentátu. Zatiaľ sa k nej prihlásilo 6 500 osôb, prvý protest má byť 26. januára v Antverpách.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy