Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Policajti zastrelili muža, chcel na nich vytiahnuť falošnú pištol
Zdielať na
Zahraničie

Policajti zastrelili muža, chcel na nich vytiahnuť falošnú pištol

SAN FRANCISCO / Spojené štáty si pripisujú ďalšiu obeť policajtov. Muža zabili v sebaobrane, keď sa snažil vytiahnuť zbraň. Neskôr sa však ukázalo, že nešlo o reálnu pištoľ.

Ďalšie strety medzi políciou a občanom neochotným spolupracovať sa skončili streľbou. Na parkovisku pred policajnou stanicou v San Franciscu stál v zaparkovanom aute muž. Keďže to bolo na mieste vyhradenom pre policajné autá, dôstojníci ho žiadali aby odišiel.

"Posunul sa ďalej, ale neodišiel. Policajti obkľúčili jeho auto a znovu ho požiadali, aby odišiel. Vtedy sa však muž natiahol pre pištoľ. Dôstojníci začali okamžite strieľať. Zasiahli ho trikrát,"
informoval o incidente hovorca miestnej polície Albie Esparza.

Zraneného muža previezla sanitka do nemocnice, no tam svojim zraneniam podľahol. Zbraň, ktorú chcel približne tridsaťročný beloch vytiahnuť na policajtov, nebola skutočná. Išlo o airsoftovú pištoľ, ktorá je však takmer na nerozoznanie od reálnych zbraní.

"Znelo to ako ohňostroj, ale potom som počula policajné autá, tak som vedela, že sa niečo stalo," hovorí jedna z obyvateliek.

Policajná brutalita

Zastrelením mladíka policajti len prispeli k už aj tak nepokojnej situácii v krajine.  Protesty proti policajnej brutalite pokračujú v americkej metropolách už niekoľko mesiacov.

Ani policajtom sa však nežije ľahko. V nedeľu sa v New Yorku prišli naposledy rozlúčiť so svojím kolegom, ktorý zomrel pri útoku afroamerického mladíka.

Zdielať na

Najčítanejšie správy