Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Američania v strachu. FBI varovala pred útokmi islamistov
Zdielať na
Zahraničie

Američania v strachu. FBI varovala pred útokmi islamistov

WASHINGTON / Federálny vyšetrovací úrad (FBI) v utorok varoval úrady v Tennessee a Arkansase pred hrozbou útoku na most cez rieku Mississippi. Informoval o tom hovorca FBI Chris Allen.

Hrozba podľa hovorcu FBI pochádza zo strany extrémistickej organizácie Islamský štát. Neposkytol však podrobnosti o tom, ako sa o hrozbe dozvedeli.

Povedal len toľko, že išlo o zatiaľ nepodloženú, anonymnú hrozbu. Televízna stanica Fox13 News uviedla, že podľa anonymného zdroja Islamský štát inštruoval nemenovanú osobu v Memphise, aby vyhodila do vzduchu most, termín možného útoku však neuviedol.

"Hoci sme dostali anonymnú hrozbu, nemáme žiadne potvrdené informácie o tom, že by mal byť cieľom tento most," vyhlásil hovorca FBI pre oblasť Memphisu Joel Siskovic.

V posledných dňoch útokov islamistov pribúda. Vo Francúzsku vodič hlásajúc moslimské heslá zrážal na ulici ľudí. Pozrite si reportáž:

Strach z útokov

USA sa potýka z hrozbou teroristického útoku zo strany Islamského štátu už niekoľko mesiacov. Útokov sa však bojí aj Európa.

Podľa britských médií teroristi plánujú počas Vianoc odpáliť päť osobných dopravných lietadiel. Odvolávajú sa pritom na slová bezpečnostných expertov. VIAC ČÍTAJTE TU: Teroristi chcú počas Vianoc odpáliť päť lietadiel, šokujú bezpečnostní experti

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy