Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Život kráľov si užívali väzni na Filipínach. Drogy, sex a peniaze na dennom poriadku
Zdielať na

Život kráľov si užívali väzni na Filipínach. Drogy, sex a peniaze na dennom poriadku

MANILA / Škandál plný drog, sexu a úplatkov v hlavnom filipínskom väzení šokoval miestnych obyvateľov. Policajný zásah vo väznici Bilibid, ktorá je neslávne známa značným preplnením, odhalil, že miestni drogoví šéfovia si tu žijú ako králi v luxusných celách s barom a striptérkami. To otriaslo i Filipíncami, ktorí sú už dávno nevrlí k správam o korupcií vládnych činiteľov a úradníkov.

Polícia vykonala záťah vo väznici v pondelok, aby overila informácie, podľa ktorých je spoza stien väznice ďalej riadený drogový obchod. Od vtedy miestne médiá pretekajú stále novými informáciami a podrobnosťami.

Vo väznici policajti našli zásoby metamfetamínu, peňazí, nafukovacie sexuálne panny, bar so striptérkami a priestranné vírivky v dvadsiatich klimatizovaných "vilách", ktoré tu vznikli pre odsúdených drogových dílerov.

Filipínska ministerka spravodlivosti Leila de Lima pripustila, že po zásahu v rozsihalom komplexe väznice Bilibid na predmestí maniyl vyšlo najavo, že si tu odsúdení šéfovia obchodu s drogami žili "ako králi".

Luxusný život

Komplex postavili pre 8900 väzňov, ale v súčasnosti je ich tu asi 23 tisíc. Na rozdiel od valnej väčšiny "bežných" odsúdencov si drogoví bossovia mohli užívať kúpeľne vyložené mramorom, teplé sprchy, a mali prístup k mobilným telefónom a počítačom. Jedna miestnosť bola plná drahých značiek whiskey a v ďalšej bol trezor obsahujúci luxusné hodinky a rolky dolárových bankoviek.

Záťah tiež odhalil malé koncertné pódium s hudobnými nástrojmi pre rockových nadšencov a zvýšené pódium so stroboskopmi a zrkadlovou guľou, na ktorej vystupovali striptérky prepašované do väznice.

Šéf úradu pre nápravné zariadenia Franklin Bucavu vyhlásil, že o rozsahu týchto nadštandardných štruktúr vo väznici nemal najmenšie tušenie.

"To väzenie je ako bludisko. Keď tam vojdete, stratíte sa, pretože je tam veľa ľudí a veľa častí. Potrebujete sprievodcu," hájil sa.

A takýto život si užívajú pre zmenu Filipínci na ostrove Palawan:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy