Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chlapec (13) prehovoril o živote za falošnou stenou
Zdielať na
Zahraničie

Chlapec (13) prehovoril o živote za falošnou stenou

ORLANDO / Americká polícia pred niekoľkými dňami objavila trinásťročného chlapca, ktorý štyri roky žil ukrytý za falošnou stenou domu svojho otca. Pre MailOnline porozprával o surových praktikách svojej macochy. Nechce však, aby išla za týranie do väzenia.

Malý Gregory Jean Jr. svojej matke chýbal štyri roky. Chlapec bol nezvestný od návštevy u otca na Floride v roku 2010. Po tom, ako matka nahlásila jeho zmiznutie, úrady odštartovali pátranie, bolo však márne. 

Gregorymu sa pred pár dňami podarilo dostať k telefónu a poslať správu cez aplikáciu v mobile. Prvýkrát ho v nezvyčajnom úrkyte neobjavili, na naliehanie matky sa však do domu vrátili a odhalili falošnú stenu.

"Cítil som sa ako slúžka. Musel som upratovať dom i dvor. Ak tam ostal čo i len list, macocha ma zbila palicou," spomína Gregory na posledné roky života.

"Každé ráno som musel vypisovať slovíčka zo slovníka. Keď som to nemal hotové do 8:45, nedostal som raňajky. Keď to nebolo ani do 12:00, nedostal som obed," hovorí.

Dojímavé stretnutie

Chlapcov otec a jeho partnerka teraz čelia obvineniu z trestného činu násilia páchanom na dieťati. Zadržali ich v nedeľu ráno, ihneď po oslobodení malého Geregoryho. Ten sa pred kamerami prvýkrát po štyroch rokoch stretol so svojou matkou. Pozrite si video: 

Moderná popoluška

Malý Gregory prezradil, že musel spať v garáži, k dispozícii mal iba tenkú deku. Jeho nevlastní súrodenci si zatiaľ užívali pohodlie domova. "Raz som na Vianoce dostal playstation a basketbalový kôš. Nemohol som sa s tým však hrať," hovorí. Posledné dva roky nemohol s nimi oslavovať Vianoce vôbec . Vraj išlo o trest, pretože v škole rozprával, píše MailOnline. 

Pravidelne hladoval, bili ho, namiesto toalety využíval vedro. Nevlastní súrodenci a ich priatelia ho ponižovali. "Raz ma vyzliekli donaha a obliekli mi plienku. Môj nevlastný brat a jeho priatelia sa na mne smiali," spomína chlapec.

Reuters

"Nemohol som s ostatnými pozerať televíziu. Keď oni pozerali, musel som vypisovať slovíčka zo slovníka," pokračuje.

Každý večer plakal. Vedel však, že to zvládne a raz sa stretne s mamou. "Modlil som sa a vyčkával. Povedal som si, že bez ohľadu na to, ako dlho to bude trvať, dostanem sa domov," hovorí.

Nepraje im nič zlé

Prvýkrát po štyroch rokoch spal na normálnej posteli. Svojho otca a jeho partnerku však neznenávidel. "Milujem svojho otca. Keď sa s mamou rozviedli, volal som mu každý deň."

Keď sa jeho rodičia rozišli, otec ho pozval, aby za ním prišiel do Atlanty aj s mladším bratom Samuelom. "Sammyho pustili domov, mňa však macocha nepustila," hovorí Gregory. "Povedala mi, že ma moja mama nechce späť. Vraj bude lepšie pre môjho otca, keď ostanem s nimi" pokračuje. 

Na začiatku chodil do školy ako každé iné dieťa. Neskôr sa tam však začal sťažovať na zlé zaobchádzanie. Macocha ho preto zo školy vzala a začala s domácou výučbou. "Prišli k nám domov, ale macocha povedala, že si vymýšľam a všetky dôkazy schovala," hovorí chlapec. "Raz mi povedala, že bola vo väzení, neviem však prečo," dodáva. 

Clayton County Police

"Som veľmi vďačný policajtom, ktorí ma našli. Byť opäť s mamou bolo jediné, čo som chcel," hovorí.

Svoj nevlastnej matke nepraje nič zlé. "Nechcem, aby môj otec alebo macocha išli do väzenia. Chcel som len byť opäť voľný a žiť pekný život," dodáva. Deťom v podobnej situácii odkázal: "Ak nikto nepočuje váš krik o pomoc, nevzdávajte sa a vydržte!"

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy