Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Česká republika v ľadovej pasci. Chaos pokračuje
Zdielať na

Česká republika v ľadovej pasci. Chaos pokračuje

PRAHA / České dráhy ani v stredu nevyšlú na trať kvôli poľadovici stovky spojov. Najväčšie problémy pretrvávajú v stredných Čechách, na strednej a južnej Morave a na linke Praha-Morava.

Situácia na železniciach bude komplikovaná i v stredu. Najväčšie obmedzenia zostanú na Prostějovsku, Přerovsku a strednej Morave. Naopak situácia v Prahe sa zlepšuje.

V smere na Slovensko a Rakúsko musia ľudia naďalej počítať s veľmi obmedzenou dopravou. České dráhy vyzývajú, aby cestujúci využili iný dopravný prostriedok.

Výpadky prúdu, zrušená škola

Na trať medzi Prahou a Moravou sa v stredu vrátia diaľkové vlaky, ktoré budú jazdiť v dvoch až dva a pol hodinových odstupoch. Je potrebné počítať s obmedzenou kapacitou a zdržaním.

ISIFA

Poľadovica komplikuje dopravu v susednej Českej republike od pondelka. Najdramatickejšia situácia je na železniciach a od pondelkového večera sa dotkla viac než 100 tisíc cestujúcich.

Zatiaľ čo v Česku je kvôli poľadovici ochromená doprava, susedné štáty musia riešiť výpadky medzinárodných spojov. Nepriaznivé počasie vládne i v Poľsku a Rakúsku, ktoré má obrovské problémy.

Bude snežiť

Poľadovica trápi dolnorakúsku oblasť Waldviertel, ktorá susedí s českou Vysočinou. V rakúskom regióne bolo uzavretých viac ako 30 úsekov ciest a nefungovala dvadsiatka škôl. Hasiči odstraňovali množstvo popadaných stromov a mestá mali problémy s dodávkami elektrického prúdu.

Slovensko sa pripravuje na možné problémy v doprave. Na východe v utorok nasnežilo a naďalej sneží na severe krajiny. V stredy by mohlo napadnúť až 15 centimetrov snehu. Podľa meteorológov je nebezpečenstvo nízke.

Mimoriadny stav v Českej republike. Pozrite si reportáž Blesk TV:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy