Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Do školy na Floride vtrhol útočník, policajti ho zastrelili
Zdielať na

Do školy na Floride vtrhol útočník, policajti ho zastrelili

TALLAHASSEE / Do knižnice v univerzitnom kampuse vo floridskom Tallahassee vtrhol vo štvrtok po polnoci neznámy útočník a spustil streľbu. Privolaní policajti ho zastrelili, pretože sa odmietol vzdať. Stihol zraniť troch ľudí, pričom jeden z nich je vo vážnom stave.

Žiadne ďalšie podrobnosti k identite útočníka, ani to, prečo po polnoci vtrhol do kampusu Floridskej štátnej univerzity v Tallahassee, polícia neposkytla.

Známe je len to, že útočník postrelil troch ľudí, pričom jeden z nich je v kritickom stave, informovala americká CNN.

Správa s upozornením

Zatiaľ nie je jasné, koľko študentov bolo v čase incidentu v budove, kde sa knižnica nachádza. Tá je otvorená 24 hodín denne. Štátnu univerzitu navštevuje celkom 40 tisíc študentov v rôznych kampusoch roztrúsených po hlavnom meste štátu Florida.

Polícia bola zalarmovaná vďaka systému včasného varovania, ktorý na univerzite funguje. Študentom v prípade ohrozenia stačí stlačiť príslušné tlačítko. Všetci študenti následne dostali sms s upozornením na nebezpečnú situáciu v areáli kampusu.

Stálo v nej, aby sa okamžite skryli a držali sa čo najďalej okien a dverí. Niektorí z nich na sociálnych sieťach popísali, že sa zabarikádovali nábytkom.

Polícia útočníka zastrelila po tom, čo neuposlúchol výzvu, aby zahodil zbraň. Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy