Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hodená rukavica. Šéf separatistov vyzval Porošenka na súboj
Zdielať na

Hodená rukavica. Šéf separatistov vyzval Porošenka na súboj

KYJEV/MOSKVA / Jeden z predákov proruských separatistov na východe Ukrajiny Igor Plotnickij vyzval ukrajinského prezidenta Petra Porošenka na súboj. Ten má ukončiť vojnu medzi Kyjevom a separatistami. Kyjev výzvu odmietol.

"Vezmime si príklad z dávnych slovanských vojvodov a slávnych kozáckych veliteľov a dohodnime sa na súboji. Kto vyhrá, ten nech uloží porazeným svoje podmienky," napísal Plotnickij Porošenkovi v otvorenom liste.

"Dokážte, že ste pripravený preliať aj vlastnú krv a príjmite moju výzvu," vyprovokoval ukrajinského prezidenta.

Prehru si nepripúšťa

Plotnickij, ktorý bol začiatkom mesiaca prehlásený za hlavu neuznanej Luhanskej ľudovej republiky, vraj nepochybuje o svojom víťazstve. Prehru v dueli si nedokáže predstaviť.

"Nemám na mysli len pästný súboj. Výber zbrane a miesto prenechávam Petrovi Porošenkovi. Nech rozhodne, kde a v čom sa cíti byť silný. Som pripravený," povedal Plotnickij novinárom.

Pozrite si priloženú reportáž:

Plotnickij ako únosca

List Ukrajinska pravda pripomenul, že dôstojníčka ukrajinského letectva Naďa Savčenková označila Plotnického za svojho únoscu, ktorý ju zavliekol do Ruska. Tam bola obvinená z údajného podielu na zabití dvoch ruských novinárov, ktorí zahynuli na Ukrajine.

Konflikt na východe Ukrajiny si podľa OSN od apríla, kedy vypuklo proruské povstanie, vyžiadal viac ako 4000 obetí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy