Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Česi majú problém. Na lodi s ich vlajkou objavili stovky kíl kokaínu
Zdielať na
Zahraničie

Česi majú problém. Na lodi s ich vlajkou objavili stovky kíl kokaínu

MADRID / Španielska polícia pri záťahu proti pašerákom drog neďaleko Kanárskych ostrovov zabavila 369 kilogramov kokaínu na palube lode s českou vlajkou. Zatkla štyroch Čechov.

Okrem polície sa na záťahu na šestnásťmetrovej jachte na voľnom mori južne od Kanárskych ostrovov podieľala aj pobrežná stráž, španielsky daňový úrad a námorníctvo. Podľa oficiálnych informácií nebol pri akcii s názvom La Operación Dublin, nikto zranený.

Španielska polícia zadržala počas akcie štyroch Čechov. "Je to vyšetrovanie španielskych orgánov. Pokiaľ naši občania požiadajú našu konzulárnu službu o pomoc, samozrejme s nimi bude, v rámci možností, spolupracovať," uviedol David Frous z tlačového odboru českého ministerstva zahraničných vecí.

Tony drog

Pašeráci drog námornú trasu vedúcu cez vody Kanárskych ostrovov využívajú často. Ide o jednu z hlavných ciest pre prepravu narkotík z Južnej Americky či z Afriky do Európy.

Štyristo kilogramov, ktoré tentokrát polícia zabavila však patrí k menším úlovkom. Napríklad v roku 2006 tu polícia zadržala rybársku loď s 2,5 tonami kokaínu, o dva roky neskôr 3,6 tony tejto drogy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy