Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Svetové médiá o Zemanovi: Je to vulgárny konzument alkoholu
Zdielať na
Zahraničie

Svetové médiá o Zemanovi: Je to vulgárny konzument alkoholu

PRAHA / Český prezident Miloš Zeman už koluje po celom svete. Presnejšie jeho vulgarizmy, ktoré vypustil z úst počas rozhovoru v štátnom rozhlase. Aj napriek tomu, že mnohí Česi sa za jeho vyjadrovanie hanbia, on sám sa nikomu ospravedlniť nemieni.

Slovníkom českého prezidenta Zemana: Celý svet mu toto dáva vyžrať.

Nedeľný rozhovor Miloša Zemana v rozhlasovej relácii Hovory z Lán sa stal horúcou témou serióznych svetových denníkov ako Washington Post či Guardian, ale objavil sa aj na indických, írskych, austrálskych či nemeckých serveroch.

"Prezident Zeman má byť tvárou Českej Republiky, teraz sú ale v popredá jeho ústa a hanba, ktorú spôsobili," napísal Sydney Morning Herald. "Je to vulgárny konzument alkoholu," píše rázne Die Welt. 

Vtipy o Zemanovi zaplavili aj sociálne siete. Hlava štátu sa na chvíľu stala hrdinom seriálu South Park, gitaristom Pussy Riot a jeho najviac citované slovo prepísalo legendárnu scénu z filmu Pelíšky, pozrite sa:


Na škaredých slovách sa však ľudia len nezabávajú. Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie dostala viac ako sto sťažností. Riaditeľ gymnázia v Pardubiciach na protest zvesil v triedach Zemanov portrét.

Na sociálnych sieťach sa už dokonca plánuje demonštrácia, ktorou chcú Česi upozorniť na to, že im prezident robí hanbu doma i v zahraničí. Dátum je stanovený na 25. výročie nežnej revolúcie - 17. novembra. Očakávajú sa tisíce ľudí.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy