Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Izraelskí vojaci zabili mladého Palestínčana (†13)
Zdielať na
Zahraničie

Izraelskí vojaci zabili mladého Palestínčana (†13)

Zdroj: Twitter/SITA

RAMALLÁH / Izraelskí vojaci vo štvrtok zastrelili v dedine na okupovanom Západnom brehu Jordánu palestínskeho chlapca. Trinásťročného Bahá Badra mali zasiahnuť trikrát do hrudníka. Izraelská armáda v reakcii uviedla, že vojaci reagovali na palestínsky útok a incident vyšetruje.

Mladý Palestínčan údajne prišiel o život, keď izraelské jednotky vstúpili do dediny Bejt Likíja neďaleko Ramalláhu. Miestni mladíci ich mali zasypať kameňmi.

Či bol medzi nimi aj zabitý chlapec, nie je známe.

Podľa armády došlo k nezákonným výtržnostiam, pretože obyvatelia hádzali na vojakov zápalné fľaše. Vojaci na to reagovali streľbou.

Twitter

Západný breh Jordánu a východnú časť Jeruzalema obsadil Izrael počas vojny v roku 1967. Tieto územia majú spolu s pásmom Gazy tvoriť budúci palestínsky štát, o ktorého vznik Palestínčania dlhodobo usilujú. 

Napätie na Západnom brehu sa zvýšilo po júnovom únose vražde troch izraelských chlapcov na následnom zabití palestínskeho mladíka. Konflikt, ktorý následne vypukol medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas, si za päťdesiat dní vyžiadal viac ako dvetisíc obetí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy