Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Islamistov riadia Židia a CIA, tvrdia konšpirátori
Zdielať na

Islamistov riadia Židia a CIA, tvrdia konšpirátori

Zdroj: SITA

DAMASK / Po teroristických útokoch z 11. septembra sa vytvorilo množstvo konšpiračných teórií, ktoré prichádzali s informáciami o tom, kto za útokmi stál. Mnohé tvrdia, že to neboli Arabi, ale Židia. Situácia sa opakuje. Tentokrát v súvislosti s hnutím Islamský štát, proti ktorému USA a spojenci začali pred pár dňami mohutnú ofenzívu. Podľa konšpirátorov nič nie je také, ako nám to je prezentované.

Oblasť Blízkeho východu a situácia, ktorá tam dlhodobo panuje, dáva ideálny priestor na rôzne fantázie a konšpiračné teórie.

V súvislosti s hnutím Islamský štát, ktoré už nejakú dobu straší svet sa ich vytvorilo mnoho. Konšpirátori tvrdia, že jeho líder Abú Bakr al-Bagdádí je agentom izraelskej tajnej služby Mossad a v skutočnosti sa volá Simon Elliot.

Niektoré správy dokonca hovoria, že je židovským hercom, ktorého si Mossad vycvičil, aby hral najhľadanejšieho teroristu na svete.

sita

Celý IS je potom židovsko-americko-britskou konšpiráciou, ako nalákať všetkých islamistov na jedno miesto s cieľom destabilizovať Blízky východ. Údajne to potvrdzujú dôveryhodné zdroje, vrátane Edwarda Snowden, tvrdia konšpirátori. 

Prišiel s tým napríklad bahrajnský denník Gulf Daily News. Ten napísal, že Snowden prezradil, že britské a americké tajné služby spolupracovali s Mossadom na vytvorení organizácie, ktorú dnes poznáme ako Islamský štát.

V dokumentoch, ktoré Snowden odhalil, malo údajne stáť: "Jediným spôsobom, ako ochrániť židovský štát je vytvoriť nepriateľa neďaleko hraníc"

sita

Al-Bagdádí mal podľa týchto zdrojov podstúpiť ročný vojenský tréning pod dohľadom Mossadu, kurzy teológie či rečníctva.

Tieto údajne pravdivé informácie zo dňa na deň obleteli celý svet. Server New Statesman však všetky takéto tvrdenia popiera. Tvrdí, že Snowden nič takéto nikdy nepovedal. Aj Snowdenov právnik mal tieto informácie nazvať hoaxom.

Potvrdiť informácie o Al-Bagdádího skutočnej identite mala však iránska tajná služba. A čo malo byť cieľom celej tejto hry? Vraj dostať sa pod kožu krajinám, ktoré predstavujú pre Izrael hrozbu a vytvoriť "Veľký Izrael".

Údajne ale nejde len o Islamský štát. Súčasťou amerického scenára má byť aj An-Nusra, sýrska vojenská organizácia, napojená na Al-Káidu.

sita

New Statesman však prichádza s vlastným vysvetlením konšpiračných teórií. Moslimovia sú nimi vraj prehnane fascinovaní a obviňujú zahraničné jednotky preto, že si nechcú pripustiť zodpovednosť. Oveľa jednoduchšie je vraj pre nich hodiť všetko na CIA, Mossad a iných.

Priznať to mal nedávno aj pakistanský diplomat Husain Hakkani. Podľa neho sa len moslimovia, zvyknutí na ekonomickú, vojenskú a spoločenskú silu, nevedia vysporiadať s bezmocnosťou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy